Ministrės dėmesys – konkursantams

mykolaitis ruokyte
Nuotr. Kidulių seniūnas Mindaugas Mykolaitis džiaugėsi kultūros ministrės Lianos Ruokytės-Jonsson dėmesiu, o šią sužavėjo tiek Kidulių dvaras, tiek kultūrai atsidavęs kolektyvas.

Kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson pirmadienį lankėsi Kiduliuose, kur susitiko su vietos kultūros įstaigų atstovais, bendruomenės nariais. Kidulių seniūnija yra viena iš besivaržančių dėl geriausiųjų vardo Nacionalinio Lietuvos seniūnijų konkurso „Valstybę kuriame mes“ finale.
 
„Nacionalinio konkurso tikslas buvo paskatinti žmones imtis bendrų veiklų, parodyti geriausius pavyzdžius, pagerbti bendruomenes ir jų lyderius. Juk didžiausi pokyčiai prasideda nuo mūsų noro, idėjų ir darbų, – sakė kultūros ministrė L. Ruokytė-Jonsson. – Šis konkursas padeda atskleisti, kad tokios energingos bendruomenės, kaip Kiduliuose arba daugelyje kitų savivaldybių vietovių, yra  mūsų valstybės kūrėjos.“

Ministrę sužavėjo atkurtas Kidulių dvaras bei jame atvertos erdvės įvairioms iniciatyvoms, renginiams, kultūrinės edukacijos veikloms, į kurias įsitraukia ne tik seniūnijos, bet ir aplinkinių vietovių gyventojai. Seniūnija skatina jaunimo užimtumą – dvare jaunimo ekologinio klubo „Šerenta“ iniciatyva jau dvejus metus veikia keramikos dirbtuvės. L. Ruokytė-Jonsson už darbą dėkojo atsidavusiam ir kultūrą puoselėjančiam kolektyvui.

Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui skirtas Nacionalinis seniūnijų konkursas „Valstybę kuriame mes“ pasiekė baigiamąjį etapą. Iš atrinktų 32 nominantų bus išrinks geriausios seniūnijas kiekvienoje nominacijoje. Nugalėtojai bus paskelbti gruodžio mėnesį. Be Kidulių, konkurse dalyvauja ir Lukšių bei Griškabūdžio seniūnijos.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.