Kviečia pildyti vaikų svajones

vaiku svajones
Nuotr. Populiariausios svajonės, ypač tarp mažesniųjų, tradiciškai išlieka žaislai. Tačiau nemaža dalis svajonių būna padiktuotos sunkių gyvenimo sąlygų – prašo žieminių batų, šiltų rūbelių.


Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Spalio 30 d. startavęs projektas „Vaikų svajonės“ geros valios žmones šiemet vėl kviečia pildyti sudėtingomis sąlygomis gyvenančių vaikų svajones. Prie akcijos jau penktus metus prisijungia ir Šakių socialinių paslaugų centras.

Internetiniame tinklapyje registruotos 223 mūsų rajono vaikų svajonės, išpildyti pasirinkta jau apie 100 vaikų svajonių.

Projektas vykdomas aštuntus metus ir geradarių dėka daugelio vaikų svajonės būna išgirstos ir pastebėtos. Akcijos „Vaikų svajonės“ koordinatorė rajone, Socialinių paslaugų centro socialinė darbuotoja Brigita Valatkaitytė pasakojo, kad, kaip ir kiekvienais metais, prie akcijos prisijungė visos rajono seniūnijos, kuriose socialinės darbuotojos renka vaikų svajones. Nebelikus socialinės rizikos šeimų sąrašo, darbuotojos renka svajones iš nepasiturinčių šeimų, kuriose auga vaikai.
Atsivertus interneto svetainę, kurioje sudėtos vaikų svajonės, ir pasirinkus Šakių savivaldybę, atsiveria daug mažų debesėlių, kuriuose nurodyti vaikų vardai, amžius ir tai, kokią svajonę vaikas turi. Bene populiariausia svajone išlieka žaislai, vyresni prašo rūbų, batų.

Štai septynerių metų Rokas nori policijos mašinos, nes užaugęs nori būti policininkas. Vienuolikamečio Augusto svajonė – žieminiai batai, kad žiemą nesušaltų kojytės ir būtų šilta eiti į mokyklą. Dešimtmetei Sintijai patinka piešti, todėl nori dvipusės magnetinės piešimo lentos. „Išsirink vaiko, gyvenančio sudėtingomis sąlygomis, kalėdinę svajonę ir įgyvendink ją!“ – kviečia projekto organizatoriai.

Norintys pildyti vaikų svajones turi atsiversti internetinę www.vaikusvajones.lt svetainę ir pasirinkę Šakių rajono savivaldybę, pasirinkti vaikų troškimus.

Pasak koordinatorės B. Valatkaitytės, vaikų svajones socialiniai darbuotojai į sistemą gali kelti iki lapkričio 30 dienos, todėl svetainė svajonėmis pildosi nuolat.

„Viliamės, kad šiemet, kaip ir anksčiau, bus surinkta apie 300 vaikų svajonių“, – mano B. Valatkaitytė.

Jei dovaną įteikti pasirinkote tarpininkaujant socialiniam darbuotojui, prieš siųsdami dovaną socialiniam darbuotojui, būtinai pasitikslinkite adresą ir ant siuntinio nepamirškite nurodyti unikalaus svajonės kodo. Gautą dovaną vaikui socialinis darbuotojas įteiks jūsų vardu. Dovanas galima atnešti ir į Socialinių paslaugų centrą, kur koordinatorė suskirstys dovanėles pagal seniūnijas ir perduos darbuotojoms.

Kasmet projekto organizatoriai skatina ne tik pildyti vaikų svajones, bet ir įteikti jas asmeniškai. Tereikia pasirinkti, jog dovanėlę įteiksite patys – tuomet socialinės darbuotojos su jumis susieks bei suorganizuos susitikimą su šeima.

„Galbūt dėmesio vaikams reikia ne mažiau nei daikto, apie kurį svajoja. O ir nepakeičiama patirtis tam, kuris pildo svajonę“, – sako projekto organizatoriai.

Pasak B. Valatkaitytės, labai svarbu, kad siuntinys socialinį darbuotoją pasiektų iki gruodžio 15d., kad jis spėtų vaikui jūsų dovaną įteikti iki švenčių pabaigos. Tačiau pasitaiko, kad svajonės paslaugų centrą pasiekia ir vėliau. Darbuotojos nuomone, visgi svarbiausia, jog svajonė bus apkritai išpildyta.

Šakių socialinių paslaugų centro kolektyve svajonių pildymas jau tapo tradicija, administracija kiekvienais metais išsirenka kelias vaikų svajones, kurias išpildo. B. Valatkaitytė juokauja, kad į šią akciją įtraukia ir šeimos narius, ir pažįstamus, kad tik neliktų neišpildytų vaikų svajonių.

B. Valatkaitytė tikisi, kad šie metai nebus kitokie ir visos svajonės bus įgyvendintos, todėl koordinatorė kviečia visus prisidėti prie šios gražios akcijos ir sušildyti vaikų širdis: „Juk gera daryti gerus darbus, o ir karmos taškai prisidės.“

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.