Kauno valstybinis muzikinis teatras persikels į Šakius

muzikinis sakiuose
Nuotr. Ketvirtadienį Šakių kultūros centre lankėsi, patalpas apžiūrėjo bei jų tinkamumą savo veiklai įsivertino Kauno valstybinio muzikinio teatro vadovybė: (iš kairės) pavaduotojas kultūrai ir bendriems reikalams Rimantas Lekavičius, Šakių kultūros centro direktorius Raimondas Januševičius, vadovas Benjaminas Želvys ir vyriausiasis režisierius Kęstutis Jakštys.

Ketvirtadienį Šakių kultūros centre lankėsi Kauno valstybinio muzikinio teatro vadovas Benjaminas Želvys, pavaduotojas kultūrai ir bendriems reikalams Rimantas Lekavičius ir vyriausiasis režisierius Kęstutis Jakštys. Viešnagės metu apžiūrėtos kultūros centro patalpos, mat nuo kitų metų kovo, kol vyks teatro scenos rekonstrukcija, koncertinė Muzikinio teatro veikla persikeltų būtent į Šakius.

Šakių kultūros centro direktorius Raimondas Januševičius džiaugėsi, kad kultūros centro rekonstrukcija pasiteisina su kaupu, nors buvo ne vienas skeptikas, svarstęs, kam čia kaimui tokios salės reikia. Akivaizdu, kad centras gali priimti aukščiausio lygio atlikėjus, kas šiuo metu ir vyksta. Tad jau dėliojami bei derinami planai ir tikėtina, kad sausį bus pateiktas ir spektaklių planas žiūrovams.

R. Januševičius neabejoja, kad spektaklius lankys ne tik šakiečiai, bet atvyks svečių iš Jurbarko, Vilkaviškio, Kauno.

„Šakių bendruomenė tikrai kultūriškai išprususi ir jai siūlomi aukšto lygio renginiai, manau, jie pasiruošę sumokėti daugiau nei 15 eurų“, – mintimis dalijosi kultūros centro direktorius.

Be to, akivaizdu, kad dienai atvažiavę atlikėjai ne tik kultūros centre bus, bet ir mieste teikiamomis paslaugomis naudosis.

„Eis ir pavalgyti, gal kažkam ir kirpyklos paslaugų prireiks. O kodėl, jei, pavyzdžiui, spektaklis pasiteisins ir bilietus išpirks, nepadaryti pakartotinio? Tada atlikėjai ir nakvoti turėtų Šakiuose. Vien orkestro 30 žmonių“, – apie investicijų į kultūros centrą grąžą kalbėjo R. Januševičius.

Jis informavo, kad kauniečiai tikisi spėti į pirkimuose nurodytus terminus, kad darbai muzikiniame teatre truks iki kitų metų gruodžio 1 d. Tad bent jau aštuonis mėnesius šakiečių ir kauniečių draugystė tikrai truks. Be to, ši bičiulystė ne naujiena, mat būtent Šakių cirko artistai vaidino šio teatro spektakliuose.

„Esu tikras, kad net po to, kai grįš į sutvarkytas savo patalpas, spektaklių atveš ir mums“, – užtikrintai apie aukštos kultūros pasiūlą šakiečiams kalba R. Januševičius.

Pasak jo, dabar Kaunas, o kas bus ateityje – neaišku, tačiau vien Kauno valstybiniu muzikiniu teatru kultūros centro direktorius sakė tikrai neapsiribosiantis.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.