Kudirkos Naumiestyje liejosi poetinis žodis

ne tas didis
Nuotr. Regioninio skaitovų konkurso „Ne tas yra didis“ nugalėtojai  buvo apdovanoti piniginėmis premijomis, diplomais, suvenyriniais varpais.

Gruodžio 16 d. Kudirkos Naumiesčio kultūros centre vyko tradiciniu tapęs, kas antri metai organizuojamas regioninis skaitovų konkursas „Ne tas yra didis“, kuriame dalyvavo 24 skaitovai iš Kazlų Rūdos, Vilkaviškio ir Šakių savivaldybių.
 
Siekdami populiarinti Vinco Kudirkos literatūrinį palikimą, Kudirkos Naumiesčio kultūros centro darbuotojai gruodžio 16 d. pakvietė meninio žodžio mylėtojus į tradicinį regioninį skaitovų konkursą „Ne tas yra didis“, skirtą atkurtos Lietuvos šimtmečiui bei Vinco Kudirkos 160-osioms gimimo metinėms.

Renginys prasidėjo kultūros centro publicistine-menine kompozicija „Būkim šviesos ir tiesos vaikai“ (scenarijaus autorė ir režisierė Laima Mockevičienė).

Vienas po kito į sceną lipo skaitovai, kurie pasirinktinai skaitė po vieną V. Kudirkos kūrinį, jaunimas skaitė V. Kudirkos verstas pasakėčias, satyras.

Konkurso organizatorė, Kudirkos Naumiesčio kultūros centro direktorė L. Mockevičienė pasidžiaugė, kad konkurse aktyviai dalyvavo jaunimas. Ji padėkojo ir juos ruošusiems mokytojams, kurie puoselėja lietuvių kalbos gyvybingumą, meninio žodžio suvokimą.

Po beveik dvi valandas trukusio konkurso skaitovus vertino aktorius, režisierius Petras Venslovas, Šakių kultūros centro Zanavykų teatro režisierė, teatro ekspertė Gražina Guzovijienė bei L. Mockevičienė. Aktorius P. Venslovas pasidžiaugė, kad Kudirkos Naumiestyje, nedideliame miestelyje, išgirdo skaitomus „Lietuvos tilto atsiminimus“, kad jauni žmonės apskritai domisi meniniu žodžiu.

Šiais metais vaikų ir jaunimo grupėje nugalėjo Adomas Vensas (mokytoja Rasa Bublaitienė), Paulius Kardauskas (mokytoja Vaida Pašiūnienė) bei Armanda Pečiulytė, kurią konkursui ruošė mokytoja Nijolė Vaičiulienė. Suaugusių grupėje geriausiai perteikti kūrinių grožį, emocijas, įtikinti ir sujaudinti klausytojus pavyko Rimai Rauktienei, Valerijai Endriukaitienei, Rasai Bublaitienei.

Regioninio skaitovų konkurso „Ne tas yra didis“ nugalėtojai  buvo apdovanoti piniginėmis premijomis, diplomais, suvenyriniais varpais.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.