Vienas vietoj dviejų

rodykle savivaldybeje
Jei tarybos nariai pritars, nuo kovo vietoj dviejų savivaldybės administracijos skyrių bus vienas. Numatyta sujungti Kultūros ir turizmo su Švietimo, sporto ir jaunimo reikalų skyriumi.

Kaip rašoma aiškinamajame rašte, pagal įstatymą skyrių sudaro ne mažiau kaip keturios pareigybės. Šiuo metu tiek Kultūros ir turizmo, tiek Švietimo, sporto ir jaunimo reikalų skyriuose yra po tris pareigybes. Be to, laikinai vedėjo pareigos gali būti einamos ne ilgiau kaip pusmetį. Vyriausioji Kultūros ir turizmo skyriaus specialistė Aurelija Papievienė, nesant skyriuje vedėjos, šias pareigas eina nuo rugpjūčio.

Administracijos direktorių vaduojanti administracijos direktoriaus pavaduotoja Ilona Šeflerienė sakė, kad naujo skyriaus vedėjo pareigas eitų Švietimo, sporto ir jaunimo reikalų skyriaus vedėjas Elvydas Pauliukėnas. Kol kas nenuspręsta, pasak pavaduotojos, ar kultūros sričiai administruoti būtų pavaduotojas, ar pakaktų specialisto. Bet kuriuo atveju, sakė I. Šeflerienė, svarstoma A. Papievienės kandidatūra. Tačiau ar su švietimu sujungta kultūra nesumenks ir nenublanks?

„Kaip elgtis, žiūrėjome ir kitų rajonų patirtį. Viskas priklauso nuo dirbančių žmonių. Jeigu nublanks, vadinasi, specialistai ne viską padaro. Kartais užtenka vieno tikrai gerai dirbančio“, – sakė administracijos direktoriaus pavaduotoja.

Jei tarybos nariai pritars, sujungus du skyrius jis vadintųsi Švietimo, kultūros ir sporto. Savivaldybės administracijos struktūros pakeitimai buvo atlikti balandį, o struktūros pertvarkai pritarta dar praėjusių metų sausį. Jei būtų priimtas ir šis sprendimas, savivaldybės administracijoje būtų aštuoni skyriai (anksčiau buvo 13). Tiesa, dar yra Centralizuotas vidaus audito skyrius, kuris, kaip ir savivaldybės gydytoja bei tarpinstitucinio bendradarbiavimo specialistė, tiesiogiai pavaldus administracijos direktoriui.

„Draugo inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.