Vasario 16-osios minėjimas vyks ne kultūros centre

sale kc
Nuotr. Rekonstruotame kultūros centre yra 378 vietos, tačiau tai gerokai per mažai, kad į renginį tilptų visi norintys. Dėl šios priežasties ir priimtas sprendimas minėjimą rengti kitur.


Šakių kultūros centro direktorius Raimondas Januševičius sako, kad sprendimas Vasario 16-osios renginį organizuoti ne kultūros centre, o Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centre (JKSC) – neginčijamas ir neskundžiamas. Toks sprendimas priimtas po to, kai vos paskelbus apie vietų rezervaciją į renginį jos buvo iššluotos faktiškai per dieną.
 
Ne paslaptis, kad žmonės kultūros centre noriai renkasi ir į mokamus renginius, tad ką bekalbėti apie nemokamus. Lietuvos valstybės atkūrimo dienos minėjimo renginys tradiciškai taip pat nemokamas. Šiais metais, ko gero, sumasino ir tai, kad po „Aitvaro“ apdovanojimų ceremonijos bus rodoma roko opera „Priesaika“. Kultūros centras buvo paskelbęs, kad vietas į renginį reikia rezervuoti tam, kad būtų išvengta susigrūdimo, norėta pasitikrinti ir poreikį. Tačiau kad jis bus toks, niekas nesitikėjo. Jau pirmąją dieną faktiškai neliko bilietų, o ką bekalbėti apie tuos žmones, kurie nematė šio skelbimo ir į Vasario 16-osios renginius eina tradiciškai.

Šakių kultūros centre yra 378 vietos, praėjusį ketvirtadienį buvo rezervuota 450 vietų, tad poreikis viršija bet kokias kultūros centro galimybes. Būtent todėl ir buvo priimtas sprendimas minėjimą rengti JKSC.

„Labai gerai, kad tas poreikis iškart išryškėjo. Ką mes būtume darę, jei renginys 17 val., o jau 16 val. netelpa? Kaip žmogui paaiškinti, kad jis neįeis į Valstybės minėjimo renginį? Tai ne tas pats, kas pasakyti, jog neliko bilietų į mokamą renginį“, – svarstė R. Januševičius, patikinęs, kad yra pakankamai laiko išspręsti situaciją.

Be to, esą tokia praktika, kad rezervuojamos vietos, yra taikoma ir kituose miestuose. Taip esą aiškiai žinoma situacija bei žiūrovų srautai.

Beje, Vasario 16-osios minėjimas ir pernai vyko JKSC. Be to, direktoriaus žodžiais, JKSC ir buvo statomas su mintimi, kad ten vyks didesnio masto renginiai. Žinoma, kaip sako pašnekovas, kad sporto centras virstų jaukia sale, reikės ir didelių kaštų, ir kokių poros bemiegių naktų, tačiau kultūros centras pasiruošęs padaryti viską, kad žiūrovai jaustųsi gerai.

Praėjusiais metais sporto centre buvo paruošta 650 vietų, tačiau nemažai buvo laisvų. Tad kol kas svarstoma, o kiekgi reikės šiais metais.

R. Januševičius pažymi, kad rezervuota vieta nėra bilietas, o tik garantija, kad renginio neteks stebėti stovint pakampyje. Tad ketinančius dalyvauti Valstybės atkūrimo dienos minėjime jis ragina ir toliau kultūros centre rezervuoti vietas, o tie, kurie rezervavosi anksčiau, taip pat esą gali būti ramūs. Žinoma, ko gero, ateis ir ne vienas toks, kuris apie rezervaciją nieko nežino, tačiau direktorius viliasi, kad viskas vyks sklandžiai.

„Norisi plėsti repertuarą, ką ir darome, ir parodyti ne tik minėjimą, tai smagu, kad žmonės neabejingi“, – sako R. Januševičius.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar prisiimti atsakomybę atsistatydinant yra tinkamas sprendimas?

klausimelis 04 12Danutė iš Paluobių:

Atsistatydinti – lengviausias kelias. Nemanau, kad toks požiūris yra teisingas. Geriau, kad ministrai patys išspręstų susidariusias problemas, nes iki jų kadencijos pabaigos liko labai mažai laiko. 

klausimelis 04 12 2

Vytautas iš Lepšių:

Nelabai. Jei prisidirbi, tai turi pats ir ištaisyt, išsisrėbt tą košę, o ne trauktis. Nors kas žino, kodėl taip nutinka. Gal ministrai nesusikalba su Vyriausybe.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.