„Liekėje“ – lekėtiškių darbai ir patirti įspūdžiai

lieke
Nuotr. Lekėčių krašto leidinio „Liekė“ puslapiuose – miestelio šventės, poezija, lekėtiškių laisvalaikis.


Sausio 24 d. Lekėčių gyventojus miestelio bibliotekoje subūrė neeilinė proga – čia vyko naujo leidinio „Liekė“ pristatymas. Į 76 puslapius sugulė pasakojimai apie Lekėčiuose vykstančias bažnytines ir miestelio šventes, lekėtiškių laisvalaikį, o rubrikoje „Kūrybos sodai“ – poetų eilės.
 
Šakių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Lekėčių filialo bibliotekininkė Aušra Kriauzienė pasakojo, kad Lekėčių krašto leidinys „Liekė“ nėra periodinis, tai šeštas leidinys, pirmasis pasirodė 2008 metais.

Šiųmetė „Liekė“ dienos šviesą išvydo po ketverių metų pertraukos iniciatyvių žmonių dėka. Leidinio sudarytoja lekėtiškė Regina Klimaitienė į kūrybinę veiklą įtraukė Lekėčių mokyklos-daugiafunkcio centro mokytojas Violetą Adomaitienę ir Dalią Sutkuvienę, kurios buvo atsakingos už taisyklingą leidinio kalbą. Redakcinė komisija ypač dėkoja Lekėčių bažnyčios pastoracinei tarybai ir prapijos klebonui Ričardui Kmitui, pritarusiam ir prisidėjusiam prie šios „Liekės“ išleidimo.

Vartant „Liekę“ sudomina lekėtiškių patirtys Popiežiaus vizito Lietuvoje metu, pasakojimas apie kelionę į Šiluvą, Lekėčių bendruomenės moterų klubo veikla ir kita. Rubrikoje „Kūrybos sodai“ –  Lekėčių literatų klubo „Šilagėlė“ bei šešių literatų kūryba iš Kudirkos Naumiesčio.

Renginyje dalyvavo naumiestietės literatės Marytė Rastupkevičiūtė ir Rasa Sakalauskienė. Jų užburiančios eilės nepaliko abejingų klausytojų. Kaip visuomet, įtaigi ir dėmesį prikaustanti lekėtiškio literato Antano Šilingo  kūryba.

Pagal kūrėjų eiles muziką sukūrė ir dainas atliko lukšietė Inesa Bagdanavičienė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.