Pakvietė į Juozo Lingio metams skirtą konkursą

Kovo 22 d. Sintautuose sukosi šokėjų poros iš Šakių, Kauno, Kalvarijos, Raseinių, Kėdainių, Šilalės, Rietavo, Radviliškio. Vyko respublikinis vyresniųjų liaudiškų šokių grupių konkursas ,,Sintautų kviestinis“, skirtas Juozo Lingio metams.

2019 m. rajono savivaldybė paskelbė Lietuvos himno ir choreografo Juozo Lingio metais. Lietuvos sceninis liaudies šokis neatskiriamai susijęs su 1919 m. Gyliškių kaime (Šakių r.) gimusio J. Lingio vardu. Iš daugiau nei 150 jo sukurtų šokių didesnę pusę nuolat šoka mėgėjų meno kolektyvai, o kelios dešimtys tapo lietuviško šokio Aukso fondo turtu. J. Lingys buvo nacionalinių dainų švenčių vyriausiasis baletmeisteris, daugelio kitų masinių švenčių vadovas, penkiose jo parengtose knygose „Sceninis lietuvių liaudies šokis“ išspausdinta beveik šimtas šokių su folkloriniais ir istoriniais aprašais.
 
Sintautų kultūros centras konkursą ,,Sintautų kviestinis“ ir skyrė profesoriaus Juozo Lingio 100-osioms gimimo metinėms paminėti. Vieni po kitų, demonstruodami konkursinius numerius, į sceną lipo kolektyvai. Ypač buvo populiarūs šokiai: ,,Karvelio polka“, ,,Gumbinė“, ,,Kaip du paukšteliai“ ir „Rusnietis“. Mūsų rajonui atstovavo kolektyvai iš Paluobių ir Sintautų – Griškabūdžio kultūros centro Paluobių skyriaus vyresniųjų liaudiškų šokių grupė, kuriai vadovauja Saulena Valatkaitienė, ir Sintautų kultūros centro vyresniųjų liaudiškų šokių grupė ,,Sintuola“, vadovaujama Vidos Čeplevičienės.

Pasirodžius visoms grupėms, vertinimo komisija paskelbė konkurso nugalėtojus. Garbingą antrą vietą pelnė Sintautų ,,Sintuola“. Šios grupės šokėjui Andriui Janulaičiui atiteko ir konkurso ,,Sintautų kviestinis“ prizas. Geriausiai atliktas J. Lingio šokis ,,Palubinskis“, kurį sušoko šokių grupė ,,Džiaukis“ (Kauno r. Ramučių kultūros centro Domeikavos laisvalaikio salės vyresniųjų liaudiškų šokių grupė). Kitoms šokių grupėms buvo įteikti garbės diplomai, komisija taip pat iš kiekvienos šokių grupės rinko po vieną šauniausią šokėją.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.