„Sijonuotos vasaros“ sutiktuvės – ir Šakiuose

sijonuota vasara
Pagrindinis „Sijonuotos vasaros“ akcentas – ilgas sijonas. Vienodais sijonais visus žavėjo Lukšių veiklių moterų klubo „Fedora“ moterys, įsiamžinusios su Šakių veiklių moterų klubo atstovėmis. D. Pavalkio nuotr.

Gintarė MARTINAITIENĖ

Penktus metus Vilniuje, trečius metus Kaune, o šiemet ir kituose 16-oje Lietuvos miestų vykstantis renginys „Sijonuota vasara“ penktadienį pirmą kartą surengtas ir Šakiuose, J. Lingio parke.

Ilgais sijonais pasipuošusias moteris drauge pasitikti vasarą ir kartu praleisti penktadienio pavakarę kvietė pagrindinė renginio sumanytoja Monika Būblaitytė, renginio metu laikiusis atokiau ir iš šono fiksavusi akimirkas, bei renginio vedėja Rima Rauktienė. Jos renginiu norėjo priminti moterims apie išskirtinį rūbą, kuris ne tik puošia, bet ir suteikia moteriai paslaptingumo. Anot organizatorių, pasipuošus ilgu sijonu, pasikeičia moters būsena, nes su juo negali lėkti, skubėti ir dirbti šimtus darbų. Jau vien pasirėdžius tokiu rūbu, sakė renginio organizatorė, norisi pasitempti, išsitiesti, judėti lėtai, ramiai – karališkai! Net senolių išmintis byloja, kad ilgas, platus sijonas nematomais saitais sujungia moterį su moteriškos energijos šaltiniu – motina Žeme – bei pripildo gyvastimi jos moterišką esybę, padeda atrasti harmoniją kūne, prote, sieloje.

Žiūrėk, vienodais raštais margintais ilgais sijonais pasipuošusios ir skrybėlaitėmis pasidabinusios į parką it gulbės įplaukė Lukšių moterų bendruomenės moterų klubo „Fedora“ moterys, beje, savo būryje turėjusios ir mažų damų. Netoliese ant pleduko įsikūrė Šakių moterų veiklos klubo moterys, kurios čia pat pristatė savo portretų koliažų parodėlę bei visas norinčias kvietė „pasimatuoti“ stilizuotą suknelę ir prie jos įsiamžinti.

Nors renginio pradžioje ilgais sijonais pasipuošusių moterų nebuvo itin gausu, renginiui po truputį įsisiūbuojant parke daugėjo ir sijonuotų moterų, ir net vyrų, akies krašteliu stebėjusių, kas gi čia vyksta. Drąsesni ir drąsesnės išbandė save ir siūlomose veiklose, kiti jaukiai įsikūrė ant žolės ir tiesiog stebėjo renginį, šnekučiavosi.

Jei kituose miestuose daugiausiai apsiribota sijonuotų moterų susitikimu, pasivaikščiojimu, tai Šakiuose veiklos tikrai netrūko. Scenoje nuolat skambėjo įvairiausios dainos, kurias dovanojo Mamų ir dukrų kvartetas, Beata Šiuikaitė, Gabrielė Šedbaraitė, Kriūkų moterų ansamblis „Dorė“. O kur dar bendram šokiui kvietusios ir žingsnelių norinčius mokiusios Kidulių istorinių šokių ir teatro studijos damos!

Štai Atviro jaunimo centro darbuotoja Judita Ambrasienė čia pat suorganizavo protmūšį tema „Ko nežino moterys“, Justė Šilingė dalinosi vidinės darnos receptais, vedė mankštą bei meditaciją savo moteriškumo pažinimui, Šakių visuomenės sveikatos biuro moterys lekiančioms, skubančioms ir nieko nespėjančioms moterims buvo pasirengusios papasakoti, kaip pasirūpinti savimi.

Noriai į smalsių šakiečių klausimus atsakinėjo ir mintimis apie verslą, moteriškumą ir drąsą imtis bei užsiimti tuo, ko trokšta širdis, dalinosi verslininkės Kristina Geršvaltaitienė ir Rasita Grincevičienė. Pasak moterų, svarbu nuo mažų dienų vaikuose skatinti pasitikėjimą, drąsą, norą tobulėti.

Organizatoriai laimę išbandyti visus norinčius kvietė ir specialioje loterijoje, kur rėmėjų įsteigti prizai išsiskyrė įvairove. Buvo galima laimėti ne tik šlepetes, gėlių puokštę, delninukę ar saldumynų, bet ir masažą ar net toną smėlio ar žvyro. Šis prizas sulaukė bene daugiausiai įvairių reakcijų, o prizo laimėtoja Laura Vasaitienė, pasak organizatorių, tik atsiėmusi prizą su vyru kūrė planus, kur dės laimėtą produkciją.

„Man svarbu, kad Šakiai būtų geriau žinomi už gerus dalykus, tad ir ėmiausi organizuoti renginį, pamatytą socialiniame tinkle „Facebook“. Kita vertus, ir zanavykiškas unoras suveikė, kai pastebėjau, jog organizuoja ir Tauragė, ir Jurbarkas. Kad ir vieni iš 16-os miestų, bet vis pasirodėme aktyvūs ir stiprūs“, – pavykusiu renginiu džiaugėsi M. Būblaitytė, komplimentų negailėjusi visiems prisidėjusiems.

Viliasi ji, jog „Sijonuotos vasaros“ sutiktuvės bus kartojamos ir kitais metais. Gal ne taip stipriai, bet verta susitikti, pabendrauti. Žinoma, sako pašnekovė, galima ir dar stipriau.

„Pati neretai juokiuosi, kad moterys nori išgelbėti pasaulį ir daro VISKĄ. Manau, kad būtina prisiminti, jog deguonies kaukę pirmiausia reikia užsidėti sau“, – sako M. Būblaitytė.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.