Globėjų diena – ir su globėjais, ir su globotiniais

seimu piknikas
Socialinių paslaugų centras globėjams įteikė padėkas ir dėkojo už ryžtą globoti, o globotiniams pasiūlė įvairiausių žaidimų bei užsiėmimų. D. Pavalkio nuotr.

Gintarė MARTINAITIENĖ

Praėjusį pirmadienį prie Valiulių tvenkinio pirmą kartą paminėti Globėjų dieną pakvietė Šakių socialinių paslaugų centro globos centras.
 
Socialinių paslaugų centro direktorė Vilma Bielskienė pasidžiaugė, kad specialius globėjų, įtėvių mokymus (GIMK) nuo 2016 metų vasaros iki šios dienos yra išklausę 35 globėjai, rugpjūtį renkama nauja grupė, jau gauti keturi norinčių tapti globėjais prašymai. Pasak V. Bielskienės, šiuo metu pas 55 globėjus auga 71 rajono vaikas, keturiose šeimynose globojami 23 vaikai.

„Galėtume kiekvienas jums žemai nulenkti galvą. Tai, ką jūs darot, labai sunkus, atsakingas darbas. Džiugu, kad neišsigąstat“, – susirinkusius sveikino Socialinių paslaugų centro direktorė ir įteikė padėkas visiems šventėje dalyvavusiems globėjams už meilę ir atsidavimą globotiniams.

Susirinkusiųjų gretos buvo gana gausios, o globotinių amžius įvairus. Štai patys mažiausi – neseniai atšventę pirmuosius gimtadienius ir dar tik žengia pirmuosius žingsnelius. Didieji – jau ir savo globėjus praaugę jaunuoliai ir merginos. Šventėje dalyvavo ir vaikų apsupta buvo naujausios rajono šeimynos steigėja Inga Pedzevičienė, kurios namuose šilumą rado vienos šeimos šešetukas, bet moteris turi ir savo vaikų, globoja brolį, į gyvenimą išleidusi ir seserį. Tačiau matyti, kad visiems jos meilės užtenka.

Kad mažiesiems šventės dalyviams netektų nuobodžiauti, įvairiausios veiklos bei užsiėmimų siūlė Justė Šilingė, šventės metu tapusi spalvinguoju vienaragiu ir kvietusi jėgas išbandyti įvairiuose žaidimuose.

Į šventę su penkiais augintiniais atskubėjo ir buvusi tarybos narė, šunų mylėtoja bei veislyno „Mažasis augintinis“ įkūrėja Dinara Gudaitienė. Moteris pripažino, kad mielai priėmė pasiūlymą dalyvauti šventėje, nes ji ir pati buvusi globėja, o šunys, pripažįsta pašnekovė, visada vaikams teikia džiaugsmą. Tuo įsitikinome ir mes, kai net ir mažiausieji, vos pamatę keturkojus, drąsiai juos šnekino, ėmė ant rankų ir žaidė.

Iniciatyva surengti šventę ir paminėti Globėjų dieną džiaugėsi globėjos Vaida Skaizgirienė ir Karolina Grockienė. Moterys sako, jog tokie susitikimai tiesiog būtini, nes ne su kiekvienu apie savo problemas ir išgyvenimus pasikalbėsi, o čia – savi tarp savų.

„Labai smagu susipažinti, pabendrauti. Žiūriu, kokios gražios ir didelės merginos, net nepasakytum, kad globojamos. Džiaugiuosi, kad dingsta tie štampai“, – kalbėjo K. Grockienė, kuri augina neseniai vienerių metukų sulaukusią Liepą.

Mergytė į šeimą pateko vos 12 dienų, tačiau moteris tikina net mažiausiai akimirkai nesudvejojusi dėl savo apsisprendimo globoti.

„Sprendimus reikėjo priimti čia ir dabar. Nebuvo sunku, nes buvo planuota, išlaukta. Tiesiog reikėjo pasirūpinti tuo mažu vaiku“, – glausdama prie savęs guvią mergytę sakė K. Grockienė.

Globėjų diena, kuri Lietuvoje minima nuo praėjusių metų, siekiama pagerbti globėjus bei įtėvius, skatinti globą bei įvaikinimą.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.