Pasinerk į keturių stichijų kelionę

cirkas stichijos 2019
Tarptautinio festivalio metu profesionalius pasirodymus dovanos ir užsienio artistai, tarp kurių (iš kairės) Pave Ruzhilo iš Rusijos ir suomė Sanni Aleksandra Korhonen su pasirodymu Cyro ratas. Organizatorių ir Tina Pirttimaa nuotraukos.


Rugpjūčio 30 d. į Šakių „Varpo“ stadioną visus vietinius ir svečius kviečia jau trečius metus iš eilės organizuojamas analogų neturintis tarptautinis festivalis „Keturios stichijos“. Šįkart festivalis keičia ne tik vietą (iš paežerės persikelia į stadioną), bet ir žada būti netradicinis su kur kas daugiau pramogų, patyrimų ir emocijų.
 
Nors daug kam kyla klausimų, ar festivalis tuo pačiu pavadinimu siūlys jau matytą programą, organizatoriai, Šakių kultūros centras, ramina, kad tikrai ne. Juk ir festivalis „Cirko žiburiai“ turi tą patį pavadinimą, bet programa būna kaskart skirtinga. Be to, pats „Keturių stichijų“ formatas visai kitoks nei anksčiau, nes renginys prasidės jau nuo 19 val. ir kvies maudytis putų jūroje, ragins įveikti slaimo labirintus, šokinėti su gigantiškais muilo burbulais, ragauti kosminį eliksyrą, mėtytis spalvomis ir kurti stichijų epicentrą.

„Tai, ką dalyviai padarys, vėliau bus panaudota kaip renginio dekoracijos. Kiekvienas dalyvis įsikomponuos į bendrą renginio kontekstą“, – sako organizatoriai ir viliasi, kad ši renginio dalis bus kaip šeimų piknikas, kai kiekvienas laisvai ir netradiciškai galės leisti laiką.

Be to, kaip svarsto Raimondas ir Itana Januševičiai, tai ir puiki proga būtent taip palydėti vasarą ir pasitikti rugsėjį bei artėjančius naujuosius mokslo metus.

Renginio kulminacija, pagrindinis šou, prasidės 21 val. Nors šįkart bus labiau orientuojamasi į kosminę galaktiką, visgi nebus apsieita be pagrindinių stichijų – vandens, oro, ugnies ir žemės. Jau tapo įprasta, kad, be vietinių artistų, žiūrovų akis džiugina ir profesionalai iš užsienio, ne išimtis ir šie metai. Savo pasirodymus pristatys atlikėjai iš Suomijos, Ukrainos, Rusijos, Lenkijos, Danijos. Žiūrovai galės išvysti ir lietuvaičių, šokių studijos „Demo“ pasirodymą, kuri laurus skina įvairiuose ne tik Lietuvos, bet ir užsienio čempionatuose, buvo projekto „Lietuvos talentai“ finalistai. Iš viso įspūdingo dydžio scenoje bus galima išvysti 100 unikalių cirko artistų, šokėjų ir kitų atlikėjų, kurie sukurs nepakartojamą ir grandiozinį teatralizuotą šou.

Organizatoriai intriguoja, kad pirmą kartą festivalio istorijoje jūsų lauks galimybė tuo pat metu stebėti net keturis koncertus vienoje vietoje, bet skirtingose scenose ir skirtingu kampu.

Paruošti šou padeda ir didžiausiuose televizijos projektuose dirbanti režisierė Rasa Micachienė, vienas geriausių šviesos režisierių Lietuvoje Arvydas Genys, nes organizatoriai ir taip aukštai užkeltos kartelės nuleisti neketina bei sako: „Tokios meninės pakraipos ir tokio lygio šou daugiau Lietuvoje niekur neišvysite. Ir darome tai tikrai ne dėl savęs, bet dėl žiūrovų, tad norime, kad kuo daugiau jų ateitų.“

Skaičiuojama, kad ankstesniais metais vykęs šou sutraukdavo apie 1,5 tūkst. žiūrovų, šįkart viliamasi sulaukti apie 2 tūkst. Visiems atsisėsti galimybės nebus – planuojama pastatyti apie 900 sėdimų vietų – tad žiūrovai raginami atsinešti ir pledukus bei patogiai įsikurti sau patinkančioje vietoje.

Planuojantiems įsigyti bilietus nereikėtų laukti paskutinės minutės, nes tai galima padaryti ir ticketmarket.lt, nebūtinai Šakių kultūros centro kasoje.

Tad susitikime „Varpo“ stadione jau rugpjūčio 30d. ir kartu keliaukime į keturių stichijų epicentrą!

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.