Šakiečiai vasarą užbaigė šeimų pikniku

seimos piknikas
Šeimų piknike kiekvienas atėjęs turėjo galimybę išsikepti tai, ką atsinešė. Tiek suaugusiems, tiek vaikams buvo pasiūlyta nemažai nemokamų pramogų. Organizatorių nuotr.


Rugpjūčio 31 d. Šakiečių bendruomenė miesto gyventojus pakvietė į Šeimų pikniką, kuris vyko Šakių ežero saloje. Tiesa, jis didelio gyventojų susidomėjimo nesulaukė, tačiau norinčių pasmalsauti, kas čia vyksta, ir prisijungti prie siūlomų pramogų buvo.
 
Pasak Šakiečių bendruomenės pirmininkės Zitos Jakaitienės, šiais metais renginys pavyko, nors norėjosi, kad susirinktų daugiau žmonių, kurie atsineštų savo pledų, todėl belieka tikėtis, kad ši tradicija kitais metais sudomins daugiau žmonių.

„Piknikas – jau gana madingas reiškinys ir mūsų krašte. Norėjosi, kad šakiečiai kartu papramogautų ne po balkonais, gamtoje, o tokioje miesto oazėje, kaip ežero sala“, – teigė Z. Jakaitienė.

Iš tiesų, Šeimų pikniko metu tiek suaugusiems, tiek vaikams buvo pasiūlyta nemažai nemokamų pramogų: tai ir vaikų mėgstamas batutas, ir kūrybinės dirbtuvės su „Mena meną“ studija, ir stalo žaidimai, kuriuos pasiūlė išmėginti Šakių atviro jaunimo centro darbuotoja Judita Ambrasienė, ir smiginis, ir šakiečio Vykinto Augustaičio ne vienerius metus populiarinami pasiplaukiojimai baidarėmis, ir jogos užsiėmimai, kuriuos pravedė Jurbarko sporto klubo „Pantera“ jogos trenerė Aušra Smirnovienė.

O koks piknikas be grilio? Šakiečiai ne tik nemokamai galėjo paragauti mineralinio vandens, bet ir čia pat vietoje išsikepti savo atsineštų šašlykų ar dešrelių. Kad šventės dalyviai nenusisėdėtų vietoje, o daugiau pajudėtų, buvo suinteresuoti ir Visuomenės sveikatos biuro darbuotojai, įsteigę prizus visiems šventės dalyviams, kurie Šeimų pikniko metu ežerą apėjo, apvažiavo dviračiais ar apibėgo. Šakiečių bendruomenės pirmininkė neslėpė, kad daugelis aplink ežerą ėjusių šakiečių nė nežinojo, jog šalia autobusų stoties yra įrengti treniruokliai. Tad nedažnai po miesto erdves išeinantys pasižmonėti gyventojai patyrė daug smagių emocijų. O ar prigis piknikaujančių šeimų šventė Šakiuose, parodys ateitis.
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.