Durys kaip simbolis į tylos prasmę

paroda sintautuose2
Klebono Artūro Vaškevičiaus fotografijų parodą Sintautų bažnyčioje galima apžiūrėti iki lapkričio 2 d. L. Poškevičiūtės nuotr.

Sintautų Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčios sienas papuošė klebono Artūro Vaškevičiaus fotografijų paroda, kurios autorius kviečia pasinerti į asmeninę tylą, peržengti vienuolyno duris.
 
Fotografijose A.Vaškevičius užfiksavęs momentus vienuolyne. Jais nori pasakyti žmogui, ką reiškia tyla, kokia šiandien tylos reikšmė. Žvelgiant į fotografijas, vienos po kitų atsiveria durys į vienuolyno gilumą, arkos, vedančios į nežinomas erdves, architektūros detalės, vienuolio abitas, puošnus Tabernakulis ir kita.

Kunigas A.Vaškevičius ragina kiekvienam pasinerti į vienuolyno tylą, meditaciją, peržengti vidines širdies, mąstymo duris.

„Ne kiekvienam lengva įeiti į savo asmeninę tylą. O tos durys yra kaip simbolis į tam tikrą žmogaus mąstymą, erdvę, savo tikros egzistencijos prasmės suradimą. Per tylą žmogus suranda ir savo moralines vertybes, atpažįsta gėrio šviesą savyje, atsinaujina. Anksčiau žmonės į vienuolyną eidavo dėl to, kad pabėgtų nuo pasaulio triukšmo, materializmo, perdėtų troškimų, kad galėtų vienuolyno tyloje tobulinti save, suprasti save“, – sakė klebonas A. Vaškevičius.

Anot jo, Jėzaus buvimas išlieka per tikėjimą, atsidavimą, pareigą, o svarbiausia – per vidinę nesuklastotą maldą. Vadinasi, ir Dievas padeda žmogui bažnyčios ar vienuolyno tyloje. Bet pirma reikia suvokti save, tik po to leisti ir Dievui veikti. Negali pasinerti į tylą, jeigu nesi ieškantis tikslo, šviesos, moralės, meilės, gerumo, atjautos, nuoširdumo, tikrumo.

„Surask savo vidinės sienos, kūno įtrūkimus, barjerus, kurie leis suprasti, kad daugelis vienuolių pamilo tylą, Dievo meilę, neturtą, džiaugsmą Jėzaus akyse“, – kviečia klebonas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar prisiimti atsakomybę atsistatydinant yra tinkamas sprendimas?

klausimelis 04 12Danutė iš Paluobių:

Atsistatydinti – lengviausias kelias. Nemanau, kad toks požiūris yra teisingas. Geriau, kad ministrai patys išspręstų susidariusias problemas, nes iki jų kadencijos pabaigos liko labai mažai laiko. 

klausimelis 04 12 2

Vytautas iš Lepšių:

Nelabai. Jei prisidirbi, tai turi pats ir ištaisyt, išsisrėbt tą košę, o ne trauktis. Nors kas žino, kodėl taip nutinka. Gal ministrai nesusikalba su Vyriausybe.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.