Apie viešąjį transportą Marijampolės krašte

knyga transportas
Knygą išleido žurnalistas Gintaras Kandrotas.


Rugsėjo pabaigoje Marijampolės autobusų stotyje įvyko knygos „Viešasis transportas Marijampolės krašte“ pristatymas.
 
Knygos autorius, žurnalistas Gintaras Kandrotas prie šio darbo užtruko daugiau kaip pustrečių metų. Pasak jo, šis leidinys – tai bandymas pažvelgti į viešojo transporto mūsų krašte istoriją, jo raidą ir tai paprastai, suprantamai pateikti skaitytojui. Jame pateikiami ne tik sausi faktai bei skaičiai, bet ir ištraukos iš įvairių laikmečių spaudos, kitų leidinių, taip pat buvusių transporto darbuotojų prisiminimai.

„Kalbėdamas apie šį leidinį, sąmoningai vengiu žodžio „istorija“. Nes istorija turi būti tiksli, skaičiai ir faktai  – patikrinti, neabejotini. O čia kartais buvo taip, jog kokio nors įdomesnio fakto iš ano meto spaudos patikrinti nebuvo kur, tačiau vien dėl to išmesti jį – gaila. Be to, nesu istorikas, esu žurnalistas, ir man norėjosi rašyti taip, jog knyga būtų įdomi kuo platesniam skaitytojų ratui. Kitaip tariant, visiems žmonėms, kuriems yra tekę važinėti autobusais“, – sako autorius.

Knygoje gausu archyvinių dokumentų bei fotografijų ir iš tarpukario Lietuvos laikų, ir iš sovietinio laikotarpio. Autorius džiaugiasi, kad nemaža dalis fotografijų anksčiau niekur neskelbtos.

Nors knygoje daugiausia kalbama apie transporto istoriją ir raidą Marijampolėje, tačiau nuošalyje nelieka ir aplinkiniai miestai bei rajonai, taip pat ir Šakiai.

Knygą išleido leidykla „Terra publica“, jos leidimą parėmė UAB „Marijampolės autobusų parkas“. Visi norintys ją gali įsigyti Marijampolės autobusų stoties kasoje.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.