Rankų darbo dovanų – į Kalėdinę mugę

muge2 kaledos
Šiemet mugėje ypač gausu kalėdinių dekoracijų. D. Pavalkio nuotr.


Artėjame prie gražiausių metų švenčių...Vertinantys tikras rankų darbo dovanas jų galėjo įsigyti užėję į Zanavykų muziejaus rengiamą tradicinę Kalėdinę rankų darbo gaminių mugę.

Šiemet mugė persikėlė į senojo gimnazijos pastato antrąjį aukštą. Prie pat durų mugės lankytojus džiugino vilkaviškiečio tautodailininko Zenono Skinkio medžio drožiniai, ypač akį traukė unikalūs angeliukai.

Šiemet mugėje ypač gausu kalėdinių dekoracijų. Pirmą kartą mugėje dalyvaujanti lukšietė Miglė namuose pagamino kalėdinių namelių, mergina į šį procesą įtraukė ir mamą Ingridą, kuri prisiuvo kalėdinių maišelių.

Bene daugiausia mugėje buvo bitininkų siūlomų įvairių bičių produktų, taip pat bičių vaško žvakių. Vienas toks rinkinys-dovana (medaus stiklainiukas, bičių duonelė, žvakelė) kainavo 12 eurų. Mezgėjos mugėje stalus nukrovė vilnoninėmis kojinėmis, riešinėmis. Kojinės kainavo nuo šešių eurų.

Pirmą kartą mugėje dalyvavusi lukšietė Astrida siūlė savo gamybos papuošalų iš odos, gintaro. O štai jurbarkietė Rasa šakiečiams siūlė įsigyti masažinių nykštukų, kurie numegzti iš natūralių siūlų, o vidus užpildytas įvairiomis kruopomis.

„Deja, lietuviai nesupranta tokio žaislo reikšmės. Teko gulėti ligoninėje Vokietijoje, ten tokius žaislus duoda ligoniams, su jais masažuojamos rankos“, – pasakojo jurbarkietė.

Tokio žaislo kaina – nuo 2 iki 8 eurų. Įsigyti rankų darbo žaislų, gamintų su tikra meile, kvietė ir iš Pilviškių atvykusi Vilma, pasak moters, ypač paklausūs yra megzti Kalėdų Seneliai, o už įspūdingo dydžio megztą zuikį moteris prašė 18 eurų.

Dalintis gerumu su kitais kvietė pirmą kartą mugėje dalyvaujanti Šakių Carito organizacija.

„Iki mugės darėm kūrybines dirbtuvėles, kurių metų prigaminome rankdarbių. Carito patalpos užverstos rūbais, moterys iš medžiagų pasiuvo natūralių krepšių“, – pasakojo Carito atstovė Rasa Aleksienė.

Mugėje surinktos lėšos bus skirtos stokojančių vaikų svajonėms pildyti.

Specialiai mugei ruošėsi ir savo gražiausius darbus atnešė rajono neįgaliųjų organizacijos: Ilguvos socialinių globos namų lankytojai pririnko vaistažolių ir paruošė arbatų rinkinius, Šakių vaikų globos namų Dienos užimtumo centro lankytojai žiedė molį ir pagamino žvakidžių.

Taip pat šiemet lankytojai galėjo įsigyti taip pat kalėdinių gardėsių, vainikų bei kitų mielų smulkmenų.

Pasak muziejininkų, šiemet mugėje dalyvavo apie 40 rankdarbių gamintojų ir kitų prekeivių ne tik iš mūsų, bet ir iš aplinkinių rajonų. Antro aukšto senojo gimnazijos pastato patalpos netalpino visų norinčių prekiauti. Pakalbinti mugės dalyviai džiaugėsi, kad turi kur realizuoti savo rankdarbius, prašė mugės organizatorių jau ieškoti erdvesnių patalpų. Kiti vis dar apgailestavo, kad pirkėjų mažokai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.