Į Šakius parskris dar viena „Aukso paukštė“

Šiemet jau dvidešimtą kartą „Aukso paukštės“ nominacijomis bus įvertinti labiausiai nusipelnę šalies folkloro, liaudiškos muzikos, vokaliniai, liaudiškų šokių ansambliai, chorai ir teatrai. Jau septintą kartą „Aukso paukštė“ nusileis ir mūsų rajone.

2019-ųjų vokalinių ansamblių nominacijos „Geriausias vokalinis ansamblis ir vadovas” laureatu pripažintas Šakių rajono Gotlybiškių kaimo Mamų ir dukrų kvartetas (Violeta Simonavičienė ir dukra Kotryna, Skirmutė Janulaitienė ir dukra Aušrinė). Apdovanojimą planuojama įteikti gegužės 15 d. Pasak Mamų ir dukrų kvarteto vadovės V. Simonavičienės, renginį planuojama surengti Šakių kultūros centre, jį sieti su tą pačią dieną minima Šeimų diena ir dovanoti koncertą visuomenei.
 
„Aukso paukštės“ apdovanojimai meno kolektyvams teikiami už aktyvią pastarųjų metų veiklą, o laureatus renka kiekvieno žanro kolektyvams vertinti sudaryta kompetentinga komisija. Iš viso šiais metais šalyje bus įteikta 12 „Aukso paukščių“.

Mamų ir dukrų kvartetas veiklą pradėjo 2012-aisiais, yra pelnęs ne tik vietinių žiūrovų simpatijas, bet ir puikiai žinomas už rajono ribų. Kvartetas yra nuolatinis „Duokim garo“ dalyvis, 2016 m. respublikiniame solistų ir ansamblių konkurse „Sidabriniai balsai“ laimėjęs II laipsnio diplomą.

Anksčiau „Aukso paukštės“ laureatais rajone yra tapę šie kolektyvai: 2005 m. – Gelgaudiškio kultūros namų duetas – Neringa Navikauskaitė ir Edgaras Pilypaitis (vadovas E. Pilypaitis); 2007 m. – Šakių kultūros centro moterų vokalinis ansamblis „Gaudenė“ (vadovė Ingira Jakienė); 2011m. – „Varpo“ vidurinės mokyklos dramos studija ir jos vadovė Vilija Meškaitienė; 2016 m. – Sintautų kultūros centro moterų vokalinis ansamblis „Mozaika“ (vadovas D. Kerevičius); 2017 m. – Šakių kultūros centro liaudiškų šokių grupė „Pynė“ (vadovė Vitalija Venienė).

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.