Miškuose iškelti inkilai ir sodinami medžiai

inkilai kelimas
Šįmet, kaip ir kasmet, Šakių rajono miškuose iškabinta daugiau kaip 300 inkilų. D. Pavalkio nuotr.

Valstybinė miškų urėdija atšaukė visuotinę inkilų kėlimo šventę „Paukščiai grįžta namo“, kuri turėjo vykti kovo 18 d., tačiau miškininkai ramina – inkilai vis tiek buvo įkelti į medžius, tik jau pačių miškininkų rankomis.
 
Valstybinių miškų urėdijos Šakių regioninio padalinio vadovas Gintaras Bacevičius informavo, kad miškininkai patys iškėlė tuos inkilus, kuriuos pasiruošė visuotinei šventei. Šįmet Šakių rajono miškuose iškabinta vėl daugiau kaip 300 inkilų.

Be inkilų kėlimo į medžius, miškininkai negali atidėti ir kitų darbų miškuose – netrukus prasidės miškasodis. Pagrindiniai miško sodinimo darbai, kuriuos atlieka patys urėdijų darbuotojai, prasidės jau kitą savaitę. Balandžio 25 d. yra numatyta kita šventė – Nacionalinis miškasodis, kai į talką sodinti medelius kviečiama ir visuomenė. Kol kas ši šventė dar nėra atšaukta, o Valstybinių miškų urėdija žada artėjant renginiui, atsižveldama į situaciją šalyje ir Vyriausybės nurodymus, paskelbti informaciją apie tai, ar ji įvyks. Tokie darbai kaip inkilų kėlimas ar miško sodinimas nelaukia ir juos galima padaryti tik tam tikru laiku, todėl patiems miškininkams teks tai atlikti, laikantis visų reikalavimų, atstumų ir kt. priemonių, kurios taikomos karantino metu.

Urėdijos nestabdo ir medienos gamybos darbų, prekybos mediena ir miško kirtimo liekanomis, tačiau jie visi bus vykdomi tik saugiai aptarnaujant klientus.

Po neseniai praūžusio uraganinio vėjo miškuose išversta daug medienos, todėl  darbuotojai vis dar dirba miškuose likviduodami padarinius, atlaisvindami medžiais užverstus kelius.

Laikinai lankytojų nebepriima urėdijai priklausantys muziejai, informaciniai centrai, o pačioje įstaigoje dirbantys urėdijos darbuotojai daugiausia dirba nuotoliniu būdu.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.