Konkurse sėkmė lydėjo ir šakiečius

Jau susumuoti konkurso „Eismo saugumas bendruomenėse 2019“ rezultatai, tarp nugalėtojų ir mūsų rajono bendruomenės.

Konkursą jau dešimt metų rengia Lietuvos automobilių kelių direkcija kartu su Lietuvos kaimo bendruomenių sąjunga bei siekia skatinti bendruomeniečius saugiai elgtis kelyje, viešinti informaciją apie bendruomenėse vykdomą saugaus eismo veiklą, išaiškinti aktyviausias, saugaus eismo srityje kūrybingiausias bendruomenes.
 
Į kvietimą dalyvauti konkurse atsiliepė ir mūsų rajono bendruomenės, kurios praėjusiais metais surengė nemažai renginių. Vykdydami saugaus eismo projektus bendruomeniečiai aktyviai bendradarbiavo su seniūnijų, policijos, švietimo ir kitų įstaigų bei organizacijų specialistais.

Visi pateikti saugaus eismo projektai, priklausomai nuo bendruomenių paraiškose deklaruotų narių skaičiaus, buvo suskirstyti į penkias grupes. Pavienės bendruomenės (1–2 grupė) antra vieta atiteko Girėnų bendruomenės centrui (pirmininkė Irena Sakalauskienė). Pavienės bendruomenės (3 grupė) net dvi prizinės vietos atiteko mūsiškiams – pirma vieta – Panovių kaimo bendruomenės centrui (pirmininkas Bernardinas Petras Vainius), antra vieta – Slavikų seniūnijos bendruomenės centrui (pirmininkė Renata Baltrušaitienė). Pavienės bendruomenės (4 grupė) taip pat tarp nugalėtojų mūsiškiai – antrą vietą pelnė Gelgaudiškio bendruomenės centras „Atgaiva“ (pirmininkė Rasa Gabraitienė) ir Zanavykų muziejus (vadovė Rima Vasaitienė), trečia vieta atiteko Briedžių bendruomenės centrui (pirmininkė Dalija Černeckienė).

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.