Atrinko skulptorių darbus

Gegužės 20 d. Zyplių dvare susirinkusi skulptoriaus Vinco Grybo atminimo įamžinimo konkurso vertinimo komisija išanalizavo 16 skulptorių pateiktas 22 idėjas ir paskelbė tris autorius, kurių darbai atrinkti į antrąjį etapą.

Komisija, dirbusi kone visą dieną, atrinko įdomiausias, jų nuomone, geriausias trijų skulptorių – Arvydo Ališankos, Mindaugo Šnipo, Vytauto Tallat-Kelpšos – pateiktas idėjas.
 
Kaip tvirtino viena iš komisijos narių, rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotoja Aurelija Papievienė, komisijai nelengva buvo atrinkti tinkamą ir gerą idėją, ji neslėpė – iš pradžių pamanė, kad net nebus iš ko rinktis.

„Vertindami idėjas žiūrėjom į tai, kad paminklo vieta yra prie mokyklos. Manau, kad darbas turėtų sietis su Vinco Grybo vaikyste ar jaunyste. Lukšiuose prabėgo tik jo vaikystė. Tiesa, buvo ir kitokių komisijos narių minčių, kad galbūt paminkle turėtų atsispindėti skulptoriaus branda, pasiekimai“, – kalbėjo A. Papievienė.

Autorius, kurio darbas bus pastatytas prie Lukšių Vinco Grybo gimnazijos, bus išrinktas rugsėjo mėnesį.

Su visomis pateiktomis skulptorių idėjomis bus galima susipažinti Zyplių dvare nuo gegužės 29 dienos.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.