Jubiliejinis festivalis kviečia vasaros sekmadienius leisti turiningai

E Volginas nuotr petreikis
„Beatričės vasaros“ festivalį sekmadienį Sudarge atidarys pučiamųjų instrumentų virtuozas, solistas, multiinstrumentalistas Saulius Petreikis (dešinėje) su grupe. (E. Volgino nuotr.)


Jau šį sekmadienį Sudarge startuos jubiliejinis, dešimtasis muzikos festivalis „Beatričės vasaros“, muzikos mylėtojus sekmadieniais kviesiantis į aštuonis koncertus. Tiesa, dėl karantino ne kartą teko perdėlioti programą, kviesti kitus atlikėjus, tačiau festivalio organizatoriai – Šakių kultūros centras – viliasi, kad festivalis ras kelią į įvairaus muzikinio skonio klausytojo širdį.
 
Anot Šakių kultūros centro direktoriaus Raimondo Januševičiaus, perimti festivalio organizavimą išties atsakingas darbas. Tuo labiau, kad buvusios organizatorės, sumanytojos ir festivalio sielos Augenijos Kasparevičienės įdirbis kalba už save, o kartelė kilstelėta tikrai aukštai, tad naujieji organizatoriai tikina tiesiog privalantys pateisinti lūkesčius. Visgi plačius užmojus pakoregavo karantinas, nes teko atsisakyti Australijos, Airijos ir kitų užsieniečių atlikėjų, tačiau kad ir iš kelinto karto sudaryta programa taip pat iškalbinga, nors savo programas žiūrovams pristatys tik lietuviai. Tad jei kai kurių atlikėjų nepavyko prisikviesti dėl galiojančių apribojimų, tai dėl vieno garsiausių pasaulio akordeonistų Martyno Levickio kortos sukrito itin palankiai – turėjęs šią vasarą leisti užsienyje jis užsibuvo gimtojoje šalyje ir vėl džiugins festivalio klausytojus – šįkart rugpjūčio 16 d. Zyplių dvare.

Kaip minėta, šį sekmadienį festivalis startuos Sudarge, buvusios bažnyčios vietoje, kur su klausytojais sveikinsis pučiamųjų instrumentų virtuozas, solistas, multiinstrumentalistas Saulius Petreikis su grupe.

Liepos 19 d. Šakių kultūros centre žiūrovų lauks Nomeda Kazlaus – tarptautinių konkursų laureatė, Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos Jaunojo kūrėjo premijos laureatė, koncertuojanti prestižiniuose Europos teatruose ir koncertų salėse, dalyvaujanti tarptautiniuose projektuose.

Rugpjūčio 2 d. į Ilguvą pakvies trio „14 stygų“  – žymiausio lietuvių smuiko virtuozo bei maestro Vilhelmo Čepinskio, žaviosios smuikininkės Viktorijos Čepinskienės ir puikaus gitaristo Sergejaus Krinicino trio.

Jono Sakalausko ir Dariaus Mažinto koncertas Griškabūdžio Kristaus Atsimainymo bažnyčioje – ambicingas dviejų talentingų atlikėjų projektas – tai dedikacija šiemet minimoms Liudviko van Bethoveno 250-osioms gimimo metinėms. Duetas išsiskiria itin aukšta atlikimo estetika, unikalia muzikine sandora, emociniu intensyvumu, netikėtu žvilgsniu į ryškiausius kompozitoriaus kūrybos akcentus. Beje, šis koncertas bus nemokamas.

Rugpjūčio 30 d. numatytas Eugenijaus Chrebtovo – Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro solisto, puikiai žiūrovams pažįstamo ir kaip muzikinių televizijos projektų „Triumfo arka“, „Gražiausios poetų dainos“, „Dainuoju Lietuvą“, „Lietuvos balsas“ dalyvio – ir ritmo grupės koncertas.

Festivalio uždarymas rugsėjo 6 d. suplanuotas Šakių kultūros centre su puikiai žinomu dainininku, tarptautinių dainų festivalių laureatu, operos solistu Merūnu Vitulskiu.

Beje, kalbant apie pokyčius ir naujoves, galima paminėti, kad šiais metais dar labiau išsiplėtė festivalio erdvės ir be jau įprastų vietų jis vyks ir Kidulių dvare, J. Lingio parke, Ilguvos dvaro prieigose. Bilietus į festivalio koncertus bus galima įsigyti ne tik įprastai kasoje ar valandą prieš renginį, bet ir internetu per Ticketmarket.lt, o visą informaciją apie festivalį rasti Šakių kultūros centro interneto puslapyje. Beje, šiais metais keitėsi ir festivalio logotipas, kurį sukūrė kultūros centro dailininkė Lina Vaivadienė. Tad su naujais vėjais, bet užtarnauta kokybe ir įvairiaspalve programa festivalis jau laukia ne tik savo ištikimų, bet ir naujų klausytojų.

Skaičiuojama, kad festivalio sąmata turėtų sutilpti į šiek tiek daugiau nei 30 tūkst. eurų, džiaugiamasi, kad pavyko pritraukti gana svarų Lietuvos kultūros tarybos finansavimą, nes tik su vietinių rėmėjų lėšomis tokio festivalio suorganizuoti nepavyktų.
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.