Kalbininkui Arvydui Vidžiūnui – premija

vidziunui premija
Jei savivaldybės taryba pritars, kas penkerius metus skiriama savivaldybės Jono Jablonskio premija už gimtosios kalbos ir zanavykų šnektos saugojimo bei puoselėjimo darbus šiais metais bus įteikta kraštiečiui Arvydui Vidžiūnui.

Skiriant premiją A. Vidžiūnui būtų išmokėta ir piniginė 1 tūkst. eurų išmoka. Kalbininkui J. Jablonskio premija buvo pasiūlyta kovo 12d. vykusiame Kultūros ir meno tarybos posėdyje.
 
J. Jablonskio premija jau buvo įvertinti šie gimtosios kalbos ir zanavykų šnektos puoselėtojai: Juozas Pikčilingis, Aldonas Pupkis, Jonas Augustaitis, Vytautas Armonavičius, Giedrė Čepaitienė, Rima Bakšienė, Vilija Sakalauskienė.

Sprendimo projekte pristatyta, kad A. Vidžiūnas baigė Šakių vidurinę mokyklą, studijavo lietuvių kalbą ir literatūrą Vilniaus universiteto Filologijos fakultete, yra diplomuotas filologas. Apgynė humanitarinių mokslų srities filologijos krypties daktaro disertaciją, dėstė lituanistiką VU Filologijos fakulteto Lietuvių kalbos katedroje. Nuo 1995 metų – docentas. Lietuvos ir užsienio spaudoje yra paskelbęs kelias dešimtis mokslo ir mokslo populiarinamųjų straipsnių, knygos „Jono Jablonskio akcentologija“ autorius. Jis ir nuolatinis Šakių rajono Kalbos dienų vedėjas, pranešėjas, diskusijų organizatorius.  
     
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.