Rodyklės nukreips keliautojus trimis kryptimis

rodykles skvere2
Nors Šakių skvere rodyklės buvo pastatytos prieš keletą metų, nuorodos ant jų į tris mūsų rajone lankomus objektus atsirado tik praėjusią savaitę. D. Pavalkio nuotr.


Šakių miesto skvere stovinčio laikrodžio rodyklės nuo šiol turistus ir miesto svečius informuos, kuria kryptimi reikia važiuoti norint nuvykti į Vinco Kudirkos muziejų, aplankyti Gelgaudiškio arba Zyplių dvarus. Jau dvejus metus rajono administracijos ir Šakių turizmo ir informacijos centro (TIC) puoselėta mintis pagaliau įgyvendinta. Ar atsiras ir daugiau rodyklių su nuorodomis į lankytinus mūsų rajono kultūrinio turizmo objektus, dar svarstoma.
 
Šakių skveras buvo rekonstruotas prieš beveik penkerius metus, įgyvendinant skvero rekonstrukcijos projektą „Draugystės parkai-1“. Prie V. Kudirkos gatvės atsirado ir laikrodis su trimis rodyklėmis, tačiau lėšų užrašams nebuvo numatyta ir rodyklės stovėjo be jokio užrašo.

Pastaruosius dvejus metus ne kartą tiek dabar jau buvusi rajono Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Aurelija Papievienė, tiek Šakių turizmo ir informacijos centro direktorė Ieva Bernotaitė kėlė klausimą, kad ant rodyklių turi atsirasti nuorodos į svarbiausius mūsų rajono kultūros ir turizmo objektus. Dar liepos mėnesį A. Papievienė svarstė, kad čia galbūt turėtų atsirasti nuorodos į Vinco Kudirkos muziejų, Sudargo piliakalnius, Griškabūdžio bažnyčią, į Zyplių, Gelgaudiškio, Kidulių dvaro sodybas bei Vaiguvos upę-gatvę Plokščiuose.

Ketvirtadienį ant trijų rodyklių užrašus, nurodančius į Vinco Kudirkos muziejų, Gelgaudiškio ir Zyplių dvarus, kabino šakiečių kūrybos studijos „Virsmas“ darbuotojas.

Kaip pasakojo I. Bernotaitė, su administracijos vadovais pastarąsias dvi savaites buvo tartasi, į kuriuos objektus turėtų atsirasti užrašai, kokio stiliaus, šrifto turėtų būti ir pan.

„Rodyklė stovi kryžkelėje, čia susikerta trys keliai, todėl ir pasirinkti objektai būtent šitomis kryptimis. Aišku, rinkomės objektus ne tik pagal kelius, bet objektus, kurie yra daugiau lankomi, svarbesni. Iš pradžių galvojom daryti užrašus mėlyname fone, vėliau pasirinkome baltą, kad iš tolo būtų geriau matyti. Svarstėm, kad gal vėliau turėtų atsirasti papildomos rodyklės su užrašais ir į kitus turistinius objektus“, – kalbėjo I. Bernotaitė ir pridūrė, kad išlaidos užrašams nedidelės, kadangi ant lipdukų tereikėjo užrašyti objektų pavadinimus.

Ar ateityje turistai ir miesto svečiai išvys ir daugiau rodyklių į kitus lankomus rajono objektus, teiraujamės savivaldybės administracijos direktoriaus Dainiaus Grincevičiaus.

„Tai maždaug pusantrų metų iniciatyva, apie kurią kalbėjom, svarstėm, vieni pakritikavo, taip ir sustojom. Neseniai užsiminėm Šakių TIC direktorei Ievai Bernotaitei, kuri šią idėją pagaliau įgyvendino. Buvom galvoję apie šešias rodykles su užrašais į lankytinas vietas, bet kol kas padarėm tris“, – teigė D. Grincevičius.

Kaip patikslino I. Bernotaitė, greta stovi ir informacinis stendas, pastatytas prieš maždaug dvejus metus, jame pateikta daugiau informacijos apie rajone lankytinas įdomias vietas bei objektus.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.