Kalėdinė mugė vyks kitaip

Šiais metais dėl karantino Zanavykų muziejus neorganizuoja tradicinės Kalėdinės rankų darbo gaminių mugės. Ji keliasi į virtualią erdvę.

Zanavykų muziejaus specialistė etnografijai Renata Kutkienė pasakojo, kad skambino ankstesnių mugių dalyvių būriui ir kvietė mūsų krašto kūrėjus šiemet dalyvauti kiek netradicinėje mugėje.
 
„Rankdarbių kūrėjos, ypač vyresnio amžiaus moterys, sužinojusios apie mūsų organizuojamą mugę virtualiu būdu, tiesiog paprašė vaikų ar anūkų nupaveiksluoti darbus bei padėti susigaudyti informacinėse technologijose ir atsiųsti mums“, – pasakojo R. Kutkienė.

Muziejininkė kviečia rankdarbių gamintojus atsiųsti savo gaminių nuotraukas, trumpą aprašymą, kontaktinį telefono numerį, jei turi, el. paštą ir internetinio puslapio adresą. Pasak R. Kutkienės, jie mielai mugės dalyvių darbų vaizdais ir kontaktais pasidalins muziejaus „Facebook“ paskyroje, kad kuo daugiau žmonių sužinotų apie mūsų krašto darbštuolius. Muziejininkai tikisi, kad žmonės, ieškodami kalėdinių dovanų, kreipsis į vietinius gamintojus.

„Juk daug mielesnė dovana, kurioje yra įdėta ir rankų šilumos. Esame tik informacinė platforma. Pirkėjai norėdami įsigyti prekę kreipiasi tiesiogiai į gamintojus pagal nurodytus kontaktus“, – informavo muziejininkė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.