Dalintis gerumu ir vėl kviečia „Caritas“

caritas vainikas
Šakių „Carito“ savanorių rankomis pagaminti Advento vainikai sulaukė nemažo susidomėjimo ir netrukus sužibs ant už auką juos įsigijusių šakiečių stalų. Šakių „Carito“ nuotr.


Karantinas pakoregavo įprastą gyvenimą, tačiau Šakių „Caritas“ artėjant Kalėdoms nežada palikti užmaršty nė vieno stokojančio. Šįmet organizacijos savanoriai pynė Advento vainikus ir taip prisidėjo prie gerų darbų.
 
Advento vainikas – savotiškas kalendorius, ženklinantis artėjančią Kalėdų šviesą, nes su kiekvienu Advento sekmadieniu vainikas vis šviesesnis – iš pradžių dega viena žvakė, paskui – dvi, trys ir keturios.

Šiais metais pandemija neleidžia ir Šakių „Caritui“ įgyvendinti numatytų veiklų, tačiau entuziastingų šios organizacijos savanorių dėka netrukus daugelio šakiečių namuose suspindės Advento vainiko žvakių šviesa. Pasak Šakių „Caritas“ pirmininkės Vilijos Matulaitienės, šįmet jiems kilo mintis pakviesti pinti Advento vainikus, kuriuos už auką įsigiję rajono gyventojai ar organizacijos prisidės prie stokojančių Kalėdų stalo.

Pirmininkė pasakojo, kad Šakių „Caritas“ savanoriai, kurių yra apie dešimt, dar praėjusią savaitę pradėjo pinti Advento vainikus. Iš viso jų buvo nupinta 17. Kiekvienas jų originalus, galbūt kažkuris kuklesnis, bet į kiekvieną sudėta žmonių širdžių ir rankų šiluma.

Atsirado geradarių, kurie paaukojo šieno, kėnio šakų, eglišakių, kitų priemonių vainikų gamybai, o „Carito“ savanoriai, kas namuose individualiai, kas „Carito“ patalpose, laikydamasi saugumo priemonių, kibo į darbą.

„Sulaukėm ir vaikų rankelių pagalbos, kurie su dideliu užsidegimu, meile, taip, kaip sugebėjo, nupynė savo vainiką“, – pasakojo V. Matulaitienė.

Anot pašnekovės, paskelbus „Carito“ „Facebook“ paskyroje apie jau nupintus vainikus, jie kone visi buvo rezervuoti, beliko savanoriams juos perduoti tiems, kurie už auką panoro vainikus turėti savo namuose ar įstaigoje.

„Carito“ pirmininkė pasakojo, kad už surinktas aukas šiemet „Caritas“ vėl prisidės prie stokojančių šakiečių Kalėdų stalo. Nors šįmet dėl karantino nepavyks surengti Kūčių vakarienės, pasak V. Matulaitienės, greičiausiai už suaukotas lėšas žmonėms skirs prekybos centro apsipirkimo kortelę, už kurią stokojantysis galės nusipirkti to, ko labiausiai reikia.

Sako, kad darant gerą darbą ir mus pasiekia Dievo malonė. Todėl jau šį, pirmąjį Advento sekmadienį, „Caritas“ kvies Lietuvos žmones įsigyti „Carito“ žvakelę. Gerąja tradicija tapusi akcija „Gerumas mus vienija“ jau 23-ejus metus kviečia žmones susivienyti bendram tikslui ir padėti tiems, kam labiausiai reikalinga pagalba.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.