Kidulių dvare – teatralizuotos virtualios pasakos vaikams

kiduliu pasakos
Pasakas virtualioje erdvėje vaikams seka dvaro ponios, tarp kurių ir renginių organizatorė Milda Prūsaitytė (kairėje).

Pasakas virtualioje erdvėje vaikams seka dvaro ponios, tarp kurių ir renginių organizatorė Milda Prūsaitytė (kairėje). Kidulių dvaras jau ne pirmus metus organizuoja pasakų vaikams skaitymą ir siekia supažindinti juos su įvairiausiais personažais bei lietuvių liaudies pasakomis, tačiau šiais metais, šalyje įvedus karantiną, dėl žmonių susibūrimo ribojimų viskas persikėlė į virtualią erdvę. Pasakos nuo lapkričio mėnesio ketvirtadieniais 18 val. transliuojamos dvaro feisbuko paskyroje, o įrašus galima stebėti „YouTube“  platformoje.
 
Vaikai, klausydami skaitomų pasakų ir stebėdami įrašus gyvai, yra raginami piešti savo vaizduotėje regimus personažus ir siųsti savo kūrinius paštu.

„Jeigu pas tave negali ateiti, tai tu turi eiti pas vaikus, norisi grįžtamojo ryšio – piešinių“, – sako Kidulių dvaro renginių organizatorė Milda Prūsaitytė.

Geriausiai ir išradingiausiai savo meninius sugebėjimus pademonstravę vaikai turės galimybę bent jau virtualiai, padedant šiuolaikinėms technologijoms, pasimatyti su mylimais pasakų herojais. Šiuo metu pagrindinė pasakų tema – sugyvinti daiktai, tokie kaip dainuojantis vandentiekis ar neišauklėtas puodelis, ją vėliau planuojama keisti.

Reikia pažymėti, kad pasakos šiais metais nesibaigs ir neapsiribos tik šaltuoju metų sezonu – jų skaitymą planuojama organizuoti per visą mokslo metų laikotarpį. Renginių organizatorė M. Prūsaitytė neatmeta galimybės, kad pasakų formatu ateityje bus siekiama supažindinti augančią kartą ir su dvaro istorija, kultūrine praeitimi. Tačiau tuo dvaro veikla socialinėje erdvėje neapsiriboja ir tam, kad žmonės nepamirštų kultūrinių vertybių, reikia aktyviai veikti.

„Advento laikotarpiu kasdien feisbuke paskelbiame po įrašą su dvaro elementais ir sentencijomis, kurios ragina žmones daryti gerus darbus“, – sako M. Prūsaitytė.

Šiuo ne tik kultūrai, bet ir visiems žmonėms sunkiu periodu M. Prūsaitytė ragina nesėdėti namuose, pasiimti šiltos arbatos ar karšto šokolado ir maloniai pasivaikščioti po dvaro teritoriją, pasigrožėti papuoštais apšviesto dvaro langais, kuriuose iš lauko galima pamatyti dvaro parodos elementus – šiuo metu tai yra gėlės, tačiau artimiausioje ateityje planuojama šią parodą atnaujinti.

Rimantas Puidokas

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.