Stebuklingame kelionių po Lietuvą žemėlapyje – pasagų saulė ir varlytė

Nacionalinė turizmo skatinimo agentūra „Keliauk Lietuvoje“ ir turizmo informacijos centrai artėjančių švenčių proga parengė Stebuklingą kelionių po Lietuvą žemėlapį.

Tarp 55 stebuklingų, norus pildančių objektų – du Šakių rajone: pasagų saulė Kudirkos Naumiestyje ir varlytė Lukšiuose.
 
Lankantis Bulvės muziejuje (Kudirkos Naumiestis), kurio įkūrėjas Jonas Valaitis, būtina paliesti ten esančią pasagų saulę ir išsakyti savo norus.

Varlių namelio, įsikūrusio Lukšiuose, šeimininkė Reda Pečiulienė-Šilingė linki kiekvienam piniginėje nešiotis metalinę varlytę su pinigėliu burnoje, kad nesibaigtų pinigai. Tokias varlytes galima apžiūrėti bei įsigyti Varlių namelyje.

Tikintys stebuklais, trokštantys savo svajonių išsipildymo, gali pasižvalyti ir pas kaimynus: atsisėsti ant „Lakštingalos suolelio“ (Vilkaviškio g. 2, Marijampolė) – taip vadinasi paminklinis suolelis Violetai Urmanavičiūtei-Urmanai, visame pasaulyje žinomai operos solistei. Taip pat Marijampolėje aplankyti grafienės kates. Legenda byloja, kad Marijampolės miesto įkūrėja grafienė Pranciška Ščiukaitė-Butlerienė labai mylėjo ir globojo kates. Tad nenuostabu, kad senamiestyje atsirado su vandeniu žaidžiančios grafienės katės.

Verta aplankyti ir pusšimtį kitų stebuklingų skulptūrėlių visoje Lietuvoje: nuo karvės stebuklingu tešmeniu, žvejo batų, krūtinę atlapojusios raganos iki angelo ausies ar katino džentelmeno veidu.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.