„Kaimynadienio“ dalyviai – lakūnų ir signataro takais

Jau šeštą kartą Šakių viešoji biblioteka birželio 30-ąją sukvietė rajono gyventojus į „Kaimynadienį“. Šiais metais nusilenkta Žvirgždaičių krašto šviesuoliams – karo lakūnui pulkininkui leitenantui Jonui Liorentui 120-ųjų gimimo metinių proga, jo seseriai pirmajai Lietuvos moteriai lakūnei ir parašiutininkei Antaninai 115-ųjų ir Nepriklausomybės Akto signatarui J. Staugaičiui 155-ųjų gimimo metinių proga.

Pirmiausiai „Kaimynadienio“ dalyvius pasveikino Žvirgždaičių seniūnė Giedrė Snudaitienė, kuri kartu su kitais bendruomenės nariais susirinkusiems parodė teatralizuotą Žvirgždaičių krašto pristatymą, bibliotekos vaikų ir jaunimo klubo nariai prie Liorentų sodybvietės ąžuolo pakvietė į poetinę kompoziciją „Skrydis – didžiausias atpildas“.
 
Atminimo žvakeles ant A. Liorentaitės ir J. Staugaičio tėvų kapų uždegti kvietė aktyvi bendruomenietė mokytoja Birutė Januševičienė, pasidalijusi prisiminimais apie Liorentų ir J. Staugaičio nuopelnus šaliai. Prie A. Liorentaitės kapo kalbėjo lakūnų Liorentų dukterėčia Kunigunda Bukantienė, buvęs seniūnas Algimantas Baubonis. Vėliau šventė tęsėsi J. Staugaičio tėviškėje, kur Šakių viešosios bibliotekos darbuotoja Lina Eringienė kalbėjo apie J. Staugaitį ir stiprų jo pareigos jausmą, poetiniu žodžiu dalijosi rajono literatai, skambiomis dainomis, šmaikščiais pasakojimais ir šokiais-žaidimais linksmino Šakių KC folkloro ansamblis „Šakija“, visus dainuoti kvietė Janukiškių moterų ansamblis „Šešupės vingis“.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.