Vilkaviškyje atidengtas laikrodis – miesto simbolis ir puošmena

laikrodis vilkaviskyje
Nuo 2020 metų Vilkaviškis džiaugiasi naująja autobusų stotimi, savo išskirtine architektūra Vilkaviškio vardą garsinančia netgi tarptautiniu mastu. Greta šio išskirtinės architektūros objekto Vilkaviškio verslo bendruomenės iniciatyva ir iš visuomenės suaukotų lėšų pastatytas ir praėjusį penktadienį Verslo dienos proga atidengtas masyvus 30 tonų 9 metrų aukščio medžio siluetą atkartojantis laikrodis, kuris tampa ne tik stoties puošmena, bet ir viso miesto simboliu.

Kaimyniniame Vilkaviškyje viešos ir privačios partnerystės būdu 2020 m. pastatyta moderni autobusų stotis. Už miestui ir žmogui atvirą architektūrą jos architektas Gintaras Balčytis apdovanotas Nacionaline kultūros ir meno premija. Unikaliame sumanyme gamta ir architektūra susiliejo į vieną viumą, todėl stotis parodoje „Architektūra: Kaunas 2020“ pripažintas geriausiu 2020 m. visuomeniniu pastatu, pelnė pagrindinį parodos-konkurso „Žvilgsnis į save 2019–2020“ apdovanojimą bei nominuotas prestižiškiausiai šiuolaikinės architektūros premijai Europoje.

Prie stoties buvo suformuota viešoji erdvė, tačiau nebuvo įrengtas tos erdvės pagrindinis akcentas – simbolinis miesto laikrodis. Dabar greta šio išskirtinės architektūros objekto jau pastatytas ir masyvus medžio formos laikrodis, kuris oficialiai atidengtas praėjusį penktadienį. Šio unikalaus statinio architektas taip pat A. Balčytis.

Laikrodžiui pasirinkta medžio simbolika, sujungianti miesto ir krašto praeitį su dabartimi ir veržlia jos ateitimi. Sutvarkyta aplinka, rašome informaciniame Vilkaviškio miesto laikrodžio paramos fondo pranešime, tapo patraukli vieta miesto bendruomenės poilsiui, svarbi viešoji erdvė prie autobusų stoties. Ši simbolinė erdvė tampa traukos vieta ne tik miestelėnams, bet ir miesto svečiams bei turistams, vieta susitikimams, pasimatymams, o greta esančioje vaikų žaidimo aikštelėje mamų prižiūrimi gali žaisti susitikusiųjų vaikai.

„Dar kartą galime pasidžiaugti, kad surėmę pečius galime nuveikti daug prasmingų darbų!“ – džiaugėsi Vilkaviškio rajono meras Algirdas Neiberka.

Specialioje atminties lentoje prie paties laikrodžio įamžinti 27 projekto rėmėjų vardai, į simbolio kūrimą aktyviai buvo įsitraukusi visa bendruomenė. Projektas atsiėjo per 50 tūkst. eurų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.