Taryba rinksis darkart

Praėjusį penktadienį į posėdį rinkosi savivaldybės Kultūros ir meno taryba. Nors diskusijų būta išties daug, pasak tarybos pirmininkės Rimos Rauktienės, jokių sprendimų priimta nebuvo.

Šiai tarybai pavesta aptarti kultūros įstaigų tinklą ir apie numatomą pertvarką bei galimus pokyčius pateikti savo matymą. Anot R. Rauktienės, kai kuriems Kultūros ir meno tarybos nariams galbūt dar trūksta informacijos, norima labiau pasigilinti į situaciją.
 
„Nėra jokių sprendimų, nusprendėme artimiausiu metu rinktis dar kartą“, – patikino tarybos pirmininkė.

Kadangi ir šiai tarybai griškabūdiečiai ir tų apylinkių aktyvas yra pateikę prašymą palikti Griškabūdžio kultūros centrą atskiru juridiniu vienetu, pirmiausiai jiems bus parengtas atsakymas, norima paaiškinti, kodėl apskritai yra centralizacijos poreikis. Be to, pasak R. Rauktienės, su šia bendruomene planuojama susitikti ir aptarti jiems rūpimus klausimus. Tuo labiau, kad lukšiečiai panašaus pobūdžio susitikimą turėjo, jame dalyvavo net keletas tarybos narių, turinčių sprendžiamąjį balsą, ir, žvelgiant iš griškabūdiečių pusės, anot R. Rauktienės, toks susirinkimas galėjo pasirodyti neskaniai. Tad norima išklausyti ir juos.

„Aš pati apie jį (vykusį Lukšiuose – red. past.) nieko nežinojau, todėl nedalyvavau,“, – kalbėjo R. Rauktienė.

Kokie galėtų būti galutiniai sprendimai dėl rajono kultūros įstaigų tinklo, neaišku.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.