Kiduliuose iškilo knygų namelis

bibliotekele kiduliuose
Iniciatyva Kiduliuose įkurti lauko bibliotekėlę džiaugėsi miestelio seniūnė Renata Švelnytė (trečia iš kairės). R. Švelnytės nuotr.

Mėgstantiems skaityti kiduliškiams knygos tapo dar arčiau namų. Trečiadienį Kidulių seniūnijos kieme buvo atidaryta lauko bibliotekėlė, kurią gyventojams padovanojo Kidulių seniūnija. Šios idėjos sumanytoja miestelio bibliotekininkė Marija Mikutaitė, idėją įgyvendino Kornelijus Mačiulis.
 
Neseniai Šakių viešosios bibliotekos Kidulių padalinyje pradėjusi dirbti M. Mikutaitė išties kupina idėjų. Įrengti lauko bibliotekėlę, į kurią bet kada galima atnešti ir iš jos pasiimti knygų, tapo populiaru visoje Lietuvoje, tokių bibliotekėlių yra ir mūsų rajone.

Pasak M. Mikutaitės, miestelio biblioteka yra viename Kidulių gale, tad jai ir kilo idėja – dar vieną knygų skaitymo židinuką įrengti kitame miestelio gale.

„Išgirdusi mano sumanymą, jam pritarė ir Kidulių seniūnė. Norime, jog bibliotekėlė paskatintų žmones dalintis knygomis, kad niekas neišmestų knygų, nes jos yra vertybė“, – sakė M. Mikutaitė.

Miestelio seniūnė Renata Švelnytė džiaugėsi iniciatyvia bibliotekos darbuotoja, sako, jog ir pati linkusi įgyvendinti tokias įdomias iniciatyvas. Pačią bibliotekėlę sukūrė ir pagamino Kidulių seniūnijos gyventojas Kornelijus Mačiulis.

„Labai meniškos sielos ši Mačiulių šeima, neseniai atsikėlusi gyventi į mūsų seniūniją“, – apie K. Mačiulio šeimą sakė seniūnė.

Pasak seniūnės, pirmąsias knygas padovanojo Kidulių gyventojai, vieni atnešė į biblioteką, buvo ir tokių, kurie tiesiogiai padėjo į bibliotekėlę. Seniūnė įsitikinusi, kad ir gyventojai, turėdami reikalų seniūnijoje, pasinaudos bibliotekėle.

„Dabar ir kolegų prašau, kad atvažiuodami į svečius po knygą atvežtų“, – juokiasi seniūnė.

Šis knygų namelis unikalus tuo, jog kiekvienas gali ne tik pasiimti, bet ir atnešti bei padovanoti jau perskaitytas knygas kitiems. Patogioje vietoje, po atviru dangumi esantis knygų namelis nuolat laukia Kidulių gyventojų bei svečių.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.