Prie gimnazijos jau nusileido „Pegasas“

pegasas luksiuose
Antradienį prie Lukšių Vinco Grybo gimnazijos buvo nemenkas sujudimas – čia buvo statoma Arvydo Ališankos skulptūra „Pegasas“, kuri skirta įamžinti skulptoriaus Vinco Grybo atminimą.

Būtent ši kūrybinė idėja buvo komisijos atrinkta dar 2020-ųjų rugsėjį. Savivaldybės tarybos sprendimu šie metai buvo paskelbti V. Grybo metais, kadangi 2020-aisiais sukako 130 metų, kai gimė skulptorius.

Tiesa, nors „Pegaso“ skulptūra jau džiugina ir traukia praeivių žvilgsnius, kol kas nesutariama, ar ji oficialiai turėtų būti atidengta jau netrukus, ar bus laukiama rudens, skulptoriaus V. Grybo gimtadienio. Pasak savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotojos Eglės Plančiūnienės, visas procesas buvo ypač sklandus, o skulptorius su darbų terminais susisuko net anksčiau nei planuota.

„Pegaso“ skulptūra atsiėjo per 48 tūkst. eurų

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.