Apdovanojo konkurso laimėtojas

piesiniai laimetojos
Įvertinimais džiaugėsi (iš kairės) Viltė Bakytė, Gabija Liepinaitytė ir Viktorija Laukaitytė. D. Pavalkio nuotr.

Nuo kovo pradžios buvusio policijos komisariato langus puošė ir kol kas tebepuošia Ukrainai palaikymą reiškiantys piešiniai, o pirmadienį paskelbti ir apdovanoti konkurso laimėtojai.
 
Piešinių konkursą „Slava Ukraini“ inicijavo pastato savininkas Tautvydas Juškaitis. Anot jo, iš viso buvo sulaukta bemaž 170 piešinių, o geriausius darbus padėjo atrinkti Meno mokyklos komisija. Pirmosios vietos laimėtoja išrinkta „Varpo“ mokyklos ketvirtokė Viltė Bakytė, kuri nutapė mergaitę, stiklainyje laikančią Putino galvą. Paklausta, kas įkvėpė nupiešti būtent tokį piešinį, mergaitė sakė, jog panašų vaizdą matė per žinias, tad nusprendė šią mintį ir pavaizduoti. Tačiau laimėti, sako ji, tikrai nesitikėjo, nes galvojo, kad prizinės vietos atiteks vyresniems vaikams.

Antra vieta skirta Lukšių Vinco Grybo gimnazijos penktokei Viktorijai Laukaitytei, o trečia vieta apdovanota irgi laimėti nesitikėjusi Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos ketvirtokė Gabija Liepinaitytė. Pasak mergaitės tėvų, tai ne pirmas dukros laimėjimas piešimo konkurse, piešia ji nuolat, tik turėdama laisvą minutę. Dalyvauti šiame konkurse paskatino Meno mokykla, kurią ji lanko.

Pirmos vietos laimėtoja apdovanota 100 eurų, antros – 50 eurų, o trečios – 30 eurų piniginiais prizais, kuriuos įsteigė vienas rėmėjas, taip pat prisidėjo pats idėjos autorius T. Juškaitis.

Be laimėtojų, komisija kaip dėmesio vertus darbus atrinko šių vaikų pieštus piešinius: Kornelijos Bublaitytės, Gabijos Žilionytės, Aisvos Masteikaitės, Kerniaus Pališaičio ir Jomantės Gumbakytės.

Beje, keturi darbai buvo parduoti aukcione, mat vienas iš konkurso tikslų buvo surinkti lėšų Ukrainai. Tačiau aukcionas didesnio dėmesio nesulaukė, už piešinius pavyko surinkti bemaž 60 eurų. Lėšas T. Juškaitis su bičiuliu bandė pritraukti ir pardavinėdamas automobiliams skirtus specialius lipdukus, kuriuose puikavosi ir kultinė frazė, visiems atpažįstama kryptimi siunčianti karinį laivą ir Putiną. Už surinktas lėšas buvo nupirkta sauskelnių, mišinukų ir kitų vaikams būtinų daiktų, viskas perduota labdaros organizacijai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.