Kviečia prisijungti prie vasaros skaitymo iššūkio

Vasarą Lietuvos bibliotekos vėl kviečia dalyvauti jau septintame skaitymo iššūkyje „Vasara su knyga“. Prie akcijos tradiciškai jungiasi ir Šakių viešoji biblioteka.

Nuo birželio 1 d. iki rugpjūčio 31 d. vykstanti skaitymo skatinimo akcija iššūkyje dalyvauti kviečia įvairaus amžiaus skaitytojus. Kaip rodo ankstesnių metų patirtis, vienodai azartiškai knygas skaito ir moksleiviai, ir jų tėvai, ir senjorai.
 
Dalyvauti vasaros skaitymo iššūkyje paprasta – tereikia užsiregistruoti svetainėje www.vasarasuknyga.lt ir perskaičius knygas suvesti jų pavadinimus. Prireikus visada pasirengę padėti ir bibliotekos darbuotojai. Šių metų užduotys yra šios: perskaityti knygą apie žmogaus ryšį su gyvūnu (-ais), perskaityti Baltijos šalių autoriaus knygą, taip pat biografinę knygą bei knygą, kurios pavadinimas – vienas žodis ir šeimos nario vaikystėje mėgtą knygą.

Visų įveikusiųjų iššūkį laukia staigmenos, o didžiuosius prizus įsteigė pagrindinė akcijos rėmėja – išmaniųjų technologijų bendrovė „Xiaomi“.  Ji pasirūpino, kad net 47 burtų keliu atrinkti iššūkį įveikę dalyviai laimėtų išmanius ir inovatyvius prizus – planšetę, mobiliuosius telefonus, išmaniąsias apyrankes ir kt.

Audioteka.lt dalinsis rekomendacijomis, dovanos audioknygų, o su kodu VASARASUKNYGA  visą birželio mėnesį – 20% nuolaidą visoms audioknygoms. Be to, visą vasarą „Vasaros su knyga“ „Facebook“ ir „Instagram“ paskyrose vyks įvairūs konkursai, kuriuose taip pat bus galima laimėti prizų.

 „Vasara su knyga“ – septintus metus rengiama skaitymo akcija. Vien pernai perskaitytos 105  tūkst. 867 knygos, skaitymo iššūkį įveikė per 17 tūkst. žmonių.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.