Šokio festivalyje – per 400 šokėjų

paselusiai
Dalyvius sveikino festivalio iniciatorė ir renginio vedėja Laura Saunorienė.

Šių metų pavasarį Šakių kultūros centras pradėjo vykdyti projektą Socialinis šiuolaikinio šokio festivalis-konkursas „Pašėlusiai‘22“. Tai ilgametes tradicijas Šakių krašte turintis renginys, kuris šiek tiek patrumpino savo pavadinimą ir iš „Pašėlusiu ritmu“ virto „Pašėlusiai“, tačiau gerokai praplėtė festivalio-konkurso ribas.
 
Remiantis tikslu skatinti kūrybines iniciatyvas ir profesionalaus meno sklaidą regionuose, ugdyti vaikus ir jaunimą, kaip socialiai atsakingas asmenybes, gebančias identifikuoti aktualias socialines problemas, pasitelkiant šiuolaikinio šokio priemones, projekto metu buvo įgyvendintos veiklos, kurios apėmė ne tik šiuolaikinio šokio technikos tobulinimo galimybes, tačiau palietė bei analizavo jaunimo socialines problemas.

Projekto metu buvo suplanuotos kūrybinės dirbtuvės su žymiais Lietuvos choreografais, jose dalyvavo Šakių rajono meno mokyklos šokių kolektyvas, Marijampolės kultūros centro šokio studija „Arabeskas“, Vilkaviškio šokio studija „Šokantys bateliai“. Kolektyvai turėjo galimybę lavinti savo kūrybiškumą ir gilintis į šiuolaikinio šokio subtilybes kartu su tokiais mokytojais kaip Marijanas Staniulėnas, Tomas Araškevičius, Taya Pasnitšenko, Lina Puodžiukaitė-Lanauskienė. Kūrybinių dirbtuvių metu jaunieji šokėjai kartu su choreografais kūrė kompozicijas, kuriose atsispindėjo tokios temos kaip jauno žmogaus uždarumas ir emocijų slopinimas, psichologinės bendravimo problemos, perdėtas išorinio pasaulio demonstravimas ir išvaizdos kulto aukštinimas.

Projekto „Pašėlusiai‘22“  pagrindinis renginys Šakių kultūros centre vyko gegužės 7 d., kur buvo galima išvysti daugiau nei 400 šokėjų iš visos Lietuvos. Dalyviai atvyko iš Kauno, Marijampolės, Vilkaviškio, Klaipėdos, Telšių, Jurbarko, Kybartų, Kelmės, Šakių.

Kolektyvai ne tik pasirodė scenoje ir varžėsi konkursinėje programoje, tačiau turėjo neeilinę galimybę dalyvauti šokio konferencijoje su choreografais, kurie pristatė tris skirtingus šokio stilius bei pravedė seminarus projekto dalyviams. Marijanas Staniulėnas ir Gintarė Vaitiekūnaitė pristatė šiuolaikinio šokio stilių. Tomas Araškevičius ir Taya Pasnitšenko demonstravo gatvės šokio subtilybes, o Raidas Petrauskas visus pakerėjo savo charizma ir Vougue stiliaus energija.

Pagrindinio projekto Socialinis šiuolaikinio šokio festivalis-konkursas „Pašėlusiai‘22“ renginio metu dalyviai ir žiūrovai taip pat galėjo išvysti du profesionalių šokio teatrų pasirodymus. Marijano Staniulėno šokio teatras parodė spektaklį „Jau ne ta“, o urbanistinio šokio teatras „Low Air“ pristatė šokio spektaklį „Savoj krūvoj“.

Projektas „Pašėlusiai‘22“ ne tik davė progą susiburti šokio kolektyvams iš visos Lietuvos, tačiau suteikė galimybes tobulėti, pažinti bei dalintis patirtimi. Tai puiki galimybė skleisti profesionalaus šiuolaikinio šokio žanrą regionuose bei plėsti kultūrinį jaunų žmonių akiratį.

Socialinį šiuolaikinio šokio festivalį – konkursą „Pašėlusiai‘22“ finansavo Lietuvos kultūros taryba ir Šakių rajono savivaldybė. Tai didžiulė parama bei paskata organizuoti renginius, kurie turi gilesnį požiūrį bei apčiuopiamą naudą projekto dalyviams.

Užs.Nr.d-0228

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.