Varžybos sukvietė gausų būrį meškeriotojų

zvejai nugaletojas
Tarp vyrų šiųmetėse plūdinės meškerės varžybose geriausiai sekėsi Mantui Norvilui (kairėje), jam  Šakių medžiotojų ir žvejų draugijos taurę įteikė draugijos žinovas-žuvininkas Gintautas Liepuonis. J. Delnevičiaus nuotr.

Praėjusį šeštadienį į Lukšius rinkosi žvejai iš viso rajono – Lukšių  tvenkinyje vyko plūdinės meškerės varžybos. Jose, kaip ir pernai, dalyvavo gausus būrys meškeriotojų, net 73. Kaip ir praėjusiais metais, daugiausiai žuvies sugavo Mantas Norvilas.
Jau antrus metus Lukšiuose vykstančias varžybas organizuoja Juozas Delnevičius, parduotuvės „Žūklės reikmenys“ savininkas, bei Šakių medžiotojų ir žvejų draugija. Ankstyvą praėjusio šeštadienio rytą J. Delnevičius pirmiausiai pasidžiaugė gausiu varžybų dalyvių būriu ir svarbiausia, kaip pats tvirtino, fantastišku oru. Anot jo, į Lukšius sugužėję kai kurie meškeriotojai stipriai ruošėsi ir buvo nusiteikę labai kovingai ir pasirengę užimti garbingas prizines vietas. Kiti – tiesiog dalyvauti, maloniai praleisti laiką bendraminčių būryje.
 
Taigi į varžybas susirinko net 73 rajono meškeriotojai. Iš jų jaunimo iki 16 metų – 20. Savo meškeres su kitais dalyviais pasiryžo suremti ir 16 moterų.

Plūdinės meškerės varžybos vyko nuo ankstyvo ryto iki vidurdienio.

Kaip ir pernai, taip ir šiemet daugiausiai žuvies sugavo Mantas Norvilas. Jo laimikis svėrė 4,340 kg. Mantui antrą kartą atiteko pagrindinis prizas – DAIWA platforma. Antrosios vietos laimėtoju tapo Michailas Avdejenkovas, kuris šįkart sugavo 4,000 kg žuvies. Trečioji vieta atiteko net dviem žvejams – Dainiui Povilaičiui ir Vaidui Petkūnui, sužvejojusiems po vienodą svorį – 2,250 kg.

Tarp moterų geriausiai sekėsi Birutei Brazauskienei. Ji sužvejojo 1,630 kg žuvies, antra liko Gintarė Baginskaitė (0,410 kg žuvies), trečia – Vida Grigutytė, sužvejojusi 0,300 kg. Pirmos vietos laimėtoja pasidžiaugė gražiai sutvarkyta Lukšių tvenkinio aplinka, čia smagu ir ne per varžybas užsukti.

„Kibo geriausiai ryte, bet pasigavo pavienės ir įdienojus. Smagiai praleistas rytas, už tai visi turime būti dėkingi organizatoriams“, – po varžybų kalbėjo pirmos vietos laimėtoja B. Brazauskienė.

Tarp jaunimo ant pirmosios vietos pakylos užlipo Mantas Avdejenkovas, jam pavyko sužvejoti 2,770 kg žuvies. Antras – Lukas Brazauskas, jo laimikis 1,350 kg. Trečias – Jokūbas Sasnauskas, sugavęs 1,190 kg žuvies.

Didžiausią žuvį šeštadienį Lukšiuose „išlupo“ ir „Feeder“ krėslas atiteko Robertui Jakui, kurio sugautas karosas, atnešęs meškeriotojui sėkmę, svėrė 820 gramus.

Organizatoriai dėkoja virėjų komandai – Astai, Linai, Romutei – už gardžią sriubą, kuria vaišinosi visas pulkas dalyvių ir svečių, taip pat seniūnaičiui Gintautui Linartui už pakrančių sutvarkymą ir šio tvenkinio puoselėjimą, miestelio seniūnui Vytautui Andziulevičiui, entuziastei Audrai Atažanovienei bei varžybų rėmėjams.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.