Geltonuojančios saulės gėlės traukia norinčius įsiamžinti

saulegrazos sudarge
Pervazninkų kaime pražydusios saulėgrąžos džiugins dar iki rugsėjo pabaigos. R. Matulevičiaus nuotr.


Važiuojant nuo Kidulių Sudargo link ties Pervazninkų kaimu akį patraukia geltonuojantis saulėgrąžų laukas, kurį ne vienas skuba užfiksuoti, įsiamžinti saulėgrąžų lauke, o nuotraukomis dalinasi socialiniuose tinkluose.
 
Saulėgrąžų lauko šeimininkas, ūkininkas Jurgis Miliūnas pasakoja, kad saulėgrąžomis turimą žemės sklypą užsėja jau antri metai. Sako, saulėgrąžų sėklų aruode turi dar nuo pernai, nepardavė nė vieno kilogramo. Ne dėl derliaus sėjo.

„Pirmą kartą pasėjau prie namų, vėliau sugalvojau ir didesnį lauką užsėti saulėgrąžomis. Bandžiau pernai spausti ir aliejaus savo reikmėms. Jokios naudos neturiu iš to lauko“, – nedaugžodžiauja J. Miliūnas.

Sklypą saulėgrąžomis užsėjęs ūkininkas sako norėjęs įvairovės, juolab kad žemė, kurioje šiuo metu geltonuoja saulėgrąžos, yra ne itin derlinga, vien smiltynai.

Pašnekovas supranta, kad saulėgrąžų laukas traukia smalsuolius, paklaustas, ar nereiktų šiems bent kokią simbolinę auką palikti, kaip panašiai daro kiti saulėgrąžų laukų savininkai, J. Miliūnas tik nusišypso.

„Nors ir esu zanavykas, bet net mintis tokia į galvą nešovė, smagu žmonėms gerą nuotaiką dovanoti“, – sako jis.

Ir išties, auksu nutviekstas kampelis suteikia daug gerų emocijų. Šypsosi ūkininkas pasakodamas, kad ir jam žmonės skambina, norėdami pagaudyt gražių kadrų, ir pasiprašo leidimo fotosesijai.

Saulėgrąžos tapo neoficialiu nacionaliniu Ukrainos simboliu, apie tai užsiminus, ūkininkas tvirtina, jog, kuomet sėjo saulėgrąžas, tikrai negalvojo apie politiką.

„O dabar galbūt žiūrėdami į lauką ir gali kas surišti su Ukraina“, – svarsto pašnekovas.

Saulėgrąžas nukulti planuoja apie rugsėjo pabaigą.

„Pernai šiek tiek vėlai nusikūlė, kadangi lijo ir lijo. Saulėgrąžų sėklos pradėjo birti, dar ir paukščiukai padėjo. Tai jų dabar prie namų tiek pridygę...“ – sako ūkininkas.

J. Miliūnas iš viso dirba per 400 ha žemės. Tad saulėtą trečiadienio vidurdienį pokalbiui skiria vos keletą minučių – sako tuoj sėsiantis į kombainą ir važiuos doroti javų derliaus.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.