Didžiausia dovana – brangių žmonių artumas

artumo svente
Šventės metu buvo apdovanoti aktyviausi globos namų gyventojai, Kudirkos Naumiesčio parapijos klebonas kan. Donatas Jasulaitis nominaciją įteikė muzikantui Pranui Lydekai. L. Poškevičiūtės nuotr.


Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Rugsėjo 4 d. Kudirkos Naumiesčio parapijos socialinės pagalbos centras pakvietė globos namų gyventojų artimuosius, draugus į „Artumo šventę“. Buvo aukojamos šv. Mišios, po jų socialinės pagalbos centro kiemelyje netrūko sveikinimo kalbų, teatro ir dainininkų pasirodymų, šilto pabendravimo.

Neatsitiktinai šventė vyko rugsėjo 4 d. – 2020m., Seimo sprendimu, pirmasis rugsėjo sekmadienis į atmintinų dienų sąrašą įtrauktas kaip Senelių diena. Ji ir skirta pagerbti senelius, puoselėti šeimos tradicijas.

Kudirkos Naumiesčio parapijos socialinės pagalbos centro surengta „Artumo šventė“ prasidėjo Kudirkos Naumiesčio Šv. Kryžiaus Atradimo bažnyčioje šv. Mišiomis už globos namų gyventojus, jų gimines bei artimuosius – gyvuosius ir mirusius.

„Labai svarbu, kad ir artimieji kuo dažniau aplankytų globos namuose gyvenančius savo tėvus, senelius, kad šie jaustų jų artumą, paramą, nesijaustų vieniši, apleisti“, – kalbėjo Mišias aukojęs Kudirkos Naumiesčio parapijos vikaras, kun. Romualdas Vitkovskis.

Po Mišių socialinės pagalbos centro kiemelyje gausiai susirinkusius tiek globos namų gyventojus, tiek jų artimuosius pasveikino Kudirkos Naumiesčio parapijos klebonas, kan. Donatas Jasulaitis pasidžiaugdamas, kad šventė jau tampa tradicinė. Kanauninko teigimu, tokia šventė ar diena labai reikalinga artimų žmonių aplankymo belaukiantiems globos namų gyventojams.

„Globos namuose esantį savo šeimos narį, giminaitį ar pažįstamą vieni aplanko dažniau, kiti rečiau. Vieni laiko amžinai neturi, o tas laikas bėga ir, deja, jo nė kiek nedaugėja. Vadinasi, kiekviena praleista proga susitikti, pamatyti, pakalbėti su artimu žmogumi, pažįstamu, jau būna prarasta proga. Bet mūsų gyventojai kiekvieno jūsų apsilankymo labai trokšta visa širdimi, visa savo esybe. Ir tie susitikimai su artimaisiais yra laukiami, net išsvajoti. Artumas šiandien labai reikalingas kiekvienoje šeimoje, nekalbant apie globos namų gyventojus“, – kalbėjo kanauninkas.

Į šventę susirinkusius sveikino ir Seimo narė Irena Haase bei Kudirkos Naumiesčio seniūnas Edvardas Belevičius pasidžiaugdamas dar ir tuo, kad Kudirkos Naumiesčio globos namai yra ta vieta, kur galima pasitikti orią senatvę.

„Šiandien bažnyčioje skambėjo giesmė „Dievas stato namus“. <...> Stato ne iš akmenų. Stato iš gerų žmonių. Manau, kad šitų globos namų akmenys yra personalas, tie žmonės, kurie rūpinasi šituo gausiu būriu gyventojų. Dėkoju visam kolektyvui, linkiu stiprybės. Jei kas pamenat, kaip šitas kvartalas atrodė prieš 20 metų ir kaip jis atrodo dabar, tai tiktai dėka dekano ir jo užsispyrimo“, – kalbėjo seniūnas.

Šventės proga gyventoja Stefutė Urbonavičiūtė surengė tapybos darbų parodą, o globos namų gyventojams buvo įteiktos nominacijos: senbuvei Kristinai Mykolaitienei, kuri socialinės pagalbos centre gyvena jau dešimt metų, gamtos mylėtojui Gintautui Antanui Lauciui, muzikantui Pranui Lydekai, centro choristui Kęstučiui Valuckui, aktyviausiam skaitytojui Antanui Dvylaičiui, centro darbštuoliui Salemonui Antanui Buragui. Buvo pagarsinti ir rūpestingiausia dukra ir sūnus – Odeta Jusienė bei Ramūnas Vasilčikas.

Šventę tęsė mėgėjų teatro iš Paluobių, vokalinio moterų ansamblio pasirodymai, svečiai šventinę popietę buvo pakviesti puodeliui arbatos.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.