Ekspozicijoje – ir mūsų krašto, ir Goldapo vaizdai

paroda foto gldp
Alėjoje sustatę kilnojamąją parodą vienaip ar kitaip su projekto įgyvendinimu susiję kraštiečiai bei svečiai iš Goldapo įsiamžino bendroje nuotraukoje ir džiaugėsi palaikomais ryšiais. D. Pavalkio nuotr.


Antradienį Šakių alėją papuošė 10 stendų su mūsų rajono bei Goldapo (Lenkijos) vaizdais, kuriuos fiksavo tiek mūsų krašto atstovai, tiek lenkai.
 
Kaip pasakojo parodą „Peizažai. Vietos. Erdvės“ pristačiusi savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotoja Eglė Plančiūnienė, įgyvendinti bendrą kūrybinį projektą iniciatyvą parodė partneriai iš Goldapo, tad iš pradžių fiksuoti akimirkų į mūsų kraštą atvyko jie, o rugsėjį į svečius vyko mūsų krašto atstovai. Tarp jų ne tik pati E. Plančiūnienė, dailininkė Lolita Rūgytė, jaunimo darbuotoja Tatjana Vrubliauskienė, marketingo vadybininkė Monika Būblaitytė, bet ir trys „Žiburio“ gimnazistės – Viltė Lazdauskaitė, Emilija Karušytė, Toma Kopicaitė ir studentė Miglė Mačiulskaitė. Tiesa, Šakiuose prie projekto noriai prisijungė ir fotomenininkas Vidas Venslovaitis.

Tad ekspozicijoje vienoje stendo pusėje galima pamatyti mūsų krašto atstovų užfiksuotas akimirkas Goldape, o kitoje pusėje mūsų krašte Goldapo fotografų dėmesį patraukę pastatai, dvarų fragmentai, gamtos detalės.

Mūsų krašte fotografai tyrinėjo ne tik turistų pamėgtas, bet ir mažiau žinomas vietas. Aplankė Zyplių, Gelgaudiškio dvarus, Kiduliuose žavėjo dvaro aura bei kontrastas su aplink esančiais ir griūvančiais pastatais, paanalizuota ir tilto per Nemuną reikšmė, pakerėjo ir Sudargo piliakalniai.

Tiesa, jau iškart dėmesį patraukė, kad po nuotraukomis nėra autorystės, tačiau E. Plančiūnienė patikina, kad toks buvo lenkų fotografo Jaroslavo, kuravusio šį projektą, sprendimas. Tad pasmalsauti, kur kieno darbas, nėra galimybės, užtat tiek šakiečiai, tiek miesto svečiai kviečiami tiesiog praeinant pasigrožėti fotografijose užfiksuotais vaizdais.

Kilnojamoji paroda Šakius puoš iki gruodžio 4 d. Po to ekspozicija bus išvežta į Goldapą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.