Kovo 11-ąją padėkos skriejo krašto darbštuoliams

auksiniai kokoreziai
Šių metų „Auksinio kankorėžio“ apdovanojimų nominantai (iš kairės): Panemunių mokyklos-daugiafunkcio centro Kriūkų skyriaus sekretorė Daiva Štolcienė, Žemosios Panemunės dvaro budintojai Rasa ir Vytautas Jakeliai (apdovanojimą atsiėmė Gediminas Jakelis) bei Kriūkų vaikų dienos centro vadovė Daiva Jėčienė. D. Pavalkio nuotr.

Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Kaip ir kasmet, Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienos minėjimas Kriūkuose draugėn suburia visą bendruomenę. Tradicija tapo ir savo bendruomenei labiausiai nusipelniusius pagerbti „Auksinio kankorėžio“ apdovanojimais. Kovo 11-osios proga parodytas dėmesys savo krašto žmonėms ir Gerdžiūnuose bei Paluobiuose, kur buvo įteikti „Auksinės varpos“ bei „Paluobių ąžuolo“ apdovanojimai.

Šią istorinę dieną paminėti drauge bei padėkoti savo krašto žmonėms kriūkiečiai rinkosi Kovo 11-osios išvakarėse. Panemunių mokyklos-daugiafunkcio centro Kriūkų skyriaus laisvalaikio salė vos talpino šventės dalyvius. Šventę pavadinę „Savi. Saviems. Su savais“, Kriūkų krašto vaikai ir mokiniai bei kraštietė solistė Jurgita Petkūnaitė dainomis, poezijos posmais, šokiais pademonstravo nuoširdžią meilę ir pagarbą savo šaliai.

Nuskambėjus Lietuvos himnui, švęsti susirinkusius kriūkiečius pasveikino savivaldybės meras Edgaras Pilypaitis bei įteikė savivaldybės padėkos raštus kryždirbiui, šiųmetės respublikinės konkursinės liaudies meno parodos „Aukso vainikas“ laimėtojui Andriui Bieliukui bei Panemunių mokyklos-daugiafunkcio centro Kriūkų skyriaus pavaduotojai ugdymui Daivai Naujokaitienei.

Kriūkai nubarstyti kankorėžiais, tad simboliška, kad jie ir tapo „Auksinio kankorėžio“ apdovanojimo, kuris kasmet skiriamas bendruomenės žmonėms, simboliu. Pirmoji „Auksinio kankorėžio“ statulėlė už kilnų darbą rūpinantis Kriūkų krašto vaikų gerove iškeliavo į Kriūkų vaikų dienos centro vadovės Daivos Jėčienės rankas, kuri, pasak nominantę pristačiusios D. Naujokaitienės, kasdien rūpinasi vaikais bei dalina jiems savo meilę.

„Jaučiuosi, kad vis tik Kriūkų krašte prigijom ir suleidom šaknis. Prieš 30 metų į šį kraštą permainų vėjai mūsų šeimą atpūtė, dabar tikrai mes esame šio krašto piliečiai, patriotai ir... vaikų augintojai. Labai ačiū už pasitikėjimą“, – emocijų neslėpė vaikų dienos centro, skaičiuojančio gražios veiklos ir prasmingų darbų penkmetį, vadovė D. Jėčienė.

Prieš paskelbdama dar vienus nominantus, Panemunių mokyklos-daugiafunkcio centro direktorė Lilija Liutvinienė kvietė branginti, saugoti, puoselėti Tėvynę bei džiaugtis kasdien išauštančiu taikiu rytu.

„Ši nominacija skirta žmonėms, kurie leidžia šaknis į mūsų kraštą, kurie mus supažindina su istorija ir po dalelytę atveria kultūros ir paveldo lobius. „Auksinio kankorėžio“ apdovanojimas skiriamas Žemosios Panemunės dvaro budintojams Rasai ir Vytautui Jakeliams“, – kalbėjo L. Liutvinienė.

Tiesa, apdovanojimą atsiėmė Vytauto brolis Gediminas Jakelis, kuris atviravo, kad visą dvaro atstatymo kelią norėtų nueiti kartu su Kriūkų bendruomene, bei pakvietė visus dvare apsilankyti gegužę ir pasigrožėti žydinčiu dvaro sodu.

Dar vienas „Auksinio kankorėžio“ apdovanojimas iškeliavo į Panemunių mokyklos-daugiafunkcio centro Kriūkų skyriaus sekretorės Daivos Štolcienės rankas – už savanorystę bei pagalbą visiems ir visada.

Vakaro metu padėkos raštus Kriūkų krašto žmonėms taip pat įteikė Kriūkų seniūnijos seniūnas Anatolijus Kazlauskas, L. Liutvinienė ir Kriūkų bendruomenės centro pirmininkė Edita Pranskaitienė.

„Galvokime apie Lietuvą šiandien, gyvenkime joje šiandien, dirbkime, mokykimės, mylėkime, džiaukimės, šypsokimės, kurkime ir būkime laimingi šiandien...“ – sklido žodžiai iš šio krašto vaikų lūpų, o šioje mokykloje besimokančio antroko ukrainiečio Dmitrijaus lietuviškai padeklamuotas eilėraščio posmas buvo palydėtas audringais plojimais, o renginio pabaigoje giedant „Žemėj Lietuvos – ąžuolai žaliuos“ visus užliejo ypatingas bendrystės jausmas.

Kovo 11 d. Gerdžiūnų laisvalaikio salėje taip pat netrūko padėkos žodžių kraštiečiams, čia buvo teikiamos „Auksinės varpos“ apdovanojimai-nominacijos labiausiai nusipelniusiems savo bendruomenei, žmonėms. Apdovanojimai iškeliavo į Marijaus Gvildžio, Zenonos Puidokienės, Marijos Kumštaitienės, Jolantos Puidokienės, Loretos Balsienės, Jūratės ir Remigijaus Bataičių rankas. Gerdžiūnų bendruomenės centro pirmininkė L. Balsienė taip pat įteikė padėkas aktyviausiems bendruomeniečiams.

Šiemet pirmą kartą buvo teikiamos nominacijos „Paluobių ąžuolas“, Kovo 11-osios šventės metu apdovanojimai įteikti ilgamečiams bažnyčios choristams: Marcelei Kerušauskienei, Algimantui Kaziui Maksvyčiui, Sigitui Jonui Pušinaičiui, Irenai Pušinaitienei, Julei Vasiliauskienei. Taip pat ir bendruomenės šviesuoliams – Kunigundai Bukantienei, Janinai Kriaučiūnienei,Valentinai Agotai ir Pranui Zigmui Černauskams, Stasei Vaičekauskienei, Martai Vasiliauskienei, Adelei Onai Širvaitienei.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.