„Sūduvos kultūros fondas“: norime dirbti kartu, ne konkuruoti

2009 m. gruodžio 29 d. VĮ Registrų centro Marijampolės filialo Juridinių asmenų registre įregistruota asociacija „Sūduvos kultūros fondas“. Jos steigėjai – šio krašto žmonės: Vitas Girdauskas (Sintautų akademijos įkūrėjas), Kostas Jankauskas (AB „Koncernas ALGA“ generalinis direktorius), Daiva Klimavičienė (žurnalistė), Skirmantas Paukštys (verslininkas, žurnalo SUVALKIJA leidėjas), Vaidas Šalaševičius (teisininkas), Dr. Arvydas Vidžiūnas (filologas, Lietuvos Respublikos Seimo narys), Kęstutis Žemaitis (teologijos profesorius).

Asociacijos veiklos ilgalaikis tikslas – pilietiškumo, krikščioniškųjų vertybių, pagarbos ir meilės  gimtajam kraštui ugdymas pasitelkiant kultūrą, pilietinius nusiteikimus ir visuomeninę veiklą.  

Tai, ką daro įvairiausios kultūros institucijos – puiku, nežadame konkuruoti ir varžytis.  Atvirkščiai – siūlome savo pagalbą. Ketiname daug dėmesio skirti intelektiniam Sūduvos krašto žmonių gyvenimui: planuojame inicijuoti ir remti su Sūduva susijusius švietimo, mokslo projektus.
 
Viliamės, kad visos kultūros, meno, švietimo įstaigos, kurios jau veikia šiose srityse, mūsų krašte gyvenantys kūrėjai, taip pat išeiviai iš savo gimtinės taps gerais mūsų bičiuliais ir partneriais įvairiuose projektuose.

2010 m. vasario 1 d. (pirmadienį) 15 val. Marijampolės dramos teatre (P.Armino g. 2) vyks asociacijos „Sūduvos kultūros fondas“ pristatymas, taip pat naujojo SUVALKIJOS žurnalo numerio sutiktuvės. Nuoširdžiai laukiame kiekvieno, kuriam rūpi mūsų krašto kultūra, istorija, dabartis ir ateitis.

Asociacijos „Sūduvos kultūros fondas“ steigėjai

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.