Žalgirio mūšio kareivėlius kūrė ir šakiečiai

meno_mokyklaŠakių meno mokykla prisidėjo prie respublikinės skulptūrų parodos – instaliacijos „Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės kariuomenė Žalgirio mūšyje“, skirtoje 600-osioms mūšio metinėms paminėti.

Nuotr. Šakių meno mokyklos mokiniai iš viso parodai sukūrė 57 kareivėlių figūrėles.

Balandžio 22 dieną Nacionalinėje M. K. Čiurlionio menų mokykloje atidaryta paroda - instaliacija „Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės kariuomenė Žalgirio mūšyje“, skirta Žalgirio mūšio 600 metų jubiliejui. Tai spalvingas LDK kariuomenės, pasiruošusios kautis Žalgirio mūšyje, maketas, sudėliotas iš 500 skulptūrėlių, kurias sukūrė įvairių šalies mokyklų mokiniai. Prie šio projekto prisidėjo ir Šakių meno mokyklos mokiniai, vadovaujami mokytojų Lolitos Rūgytės ir Kęstučio Dovydaičio. 30 pirmų – trečių klasių Meno mokyklos mokinių parodai sukūrė 57 kareivėlių figūrėles.
 
Dalyvaudami šiame edukaciniame projekte moksleiviai susipažino su istorine medžiaga apie Žalgirio mūšį, sužinojo, koks buvo LDK karys, jo ginkluotė, simbolika. Iš popieriaus masės jie lipdė LDK karius - raitelius ir pėstininkus, kuriuos siuntė į Vilnių, kad papildytų Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės kariuomenę. Iš 500 spalvingų ir išraiškingų karžygių figūrėlių M. K. Čiurlionio menų mokykloje buvo sukurta instaliacija.

Vėliau numatoma išleisti kompaktines plokšteles su mokinių darbų nuotraukomis, dalyvių sąrašais ir šventės vaizdais.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.