Zyplių dvare startuos lietuviško kino festivalis

skaisgirysGegužės 18 dieną garsiajame Zyplių dvare viešėjo iš Šakių krašto kilęs televizijos prodiuseris Rolandas Skaisgirys. Jis pristatė Šakių rajone startuosiantį vasaros kino festivalį „Sidabrinės gervės naktys“, skirtą lietuviško kino pristatymui mažuosiuose Lietuvos mietuose.

Nuotr. Zyplių dvare viešėjęs prodiuseris R. Skaisgirys pristatė čia startuosiantį vasaros kino festivalį „Sidabrinės gervės naktys“.

Praėjusio antradienio popietę Zyplių dvare prie kavos puodelio vyko kraštiečio, garsaus prodiuserio R. Skaisgirio, Lukšių seniūno Vido Cikanos ir žiniasklaidos atstovų susitikimas. Į gimtąjį kraštą sugrįžęs prodiuseris pristatė šiemet pirmą kartą planuojamą įgyvendinti vasaros kino festivalį „Sidabrinės gerbės naktys“, skirtą lietuviško kino, nominuoto prestižiniame Lietuvos kino ir televizijos kino apdovanojimuose „Sidabrinė gervė“, populiarinimo tarp Lietuvos gyventojų. Taigi Šakių rajono gyventojai turės puikią galimybę pirmieji Lietuvoje išvysti prestižinio festivalio „Sidabrinė gervė“ nominuotus pačius naujausius lietuviškus filmus. Birželio 5 dieną 20 valandą Zyplių dvare bus atidarytas vasaros sezono kino festivalis „Sidabrinės gervės naktys“. Kaip tikino R. Skaisgirys, Zyplių dvare vyksiančio festivalio metu žmonės galės pasižiūrėti ne tik šių dienų lietuviškąjį kiną, bet ir gyvai pabendrauti su žinomais kino ir televizijos aktoriais. „Žmonės tikrai pamatys savo mėgiamas aktorius, kurie vaidina serialuose. Į Šakius turėtų atvykti 10 -15 aktorių“,- kalbėjo R. Skaisgirys. Anot jo, šis festivalis, jog bus labiau kaip šiltas bendruomenės susiėjimas. Žmonės turės galimybę pamatyti kino festivalio apdovanojimų statulėlę - sidabrinę gervę.
 
Kalbėdamas apie „Sidabrinės gervės“ apdovanojimus, R. Skaisgirys sakė, jog trejus metus organizuojami apdovanojimai skirti tam, kad Lietuvoje puoselėjama kino kultūra, būtų pripažinti kine vaidinantys aktoriai. „Visi tie aktoriai, kurie matomi televizijoje, kuriuos matome telenovelėse daro ir rimtesnius darbus trumpametražiniuose, dokumentuose kinuose“, - kalbėjo R. Skaisgirys.

Vasaros kino festivalis „Sidabrinės gervės naktys“ suteiks galimybę, kad lietuviškas kinas pasiektų ir mažesnių miestų gyventojus. Lietuviškasis kinas mūsų visuomenėje nėra labai vertinamas. „Kino teatrų mes dar neturime. Tam, kad kultūrą duoti, tai ne vien mano ar seniūno prioregatyva, tai yra valstybės darbas, kartu su tais žmonėmis, kurie visa tai daro. Kol nebus Lietuvoje kino teatrų, tol nebus ir kino. Kas iš to, kad bus prigaminta kinų, o mes neturėsim, kur jų rodyti. Trūksta bendros veiklos ir valstybės požiūrio“,- kalbėjo R. Skaisgirys. Vasaros kino festivalis „Sidabrinės gervės naktys“ kaip tik yra tai, kas padės propaguoti lietuvišką kiną, jį pamatyti ar net pamilti.

Festivalio atidarymui Zyplių dvaras pasirinktas neatsitiktinai. R. Skaisgirys mano, jog simboliška, kad Zypliuose bus atidarytas šis vasaros kino festivalis. Anot jo, tai puiki, gerai žinoma vieta ne tik Šakių rajone, bet ir Lietuvoje. Manoma, jog į festivalio atidarymą turėtų atvykti išties nemažai žmonių. Apie festivalio atidarymą informuos respublikinė žiniasklaida. Renginį organizuoti padeda Lukšių seniūnija, rajono valdžia, Šakių moterų klubas, Agnė Šedbarienė, Remigijus Kuncaitis ir daugelis kitų.

Taigi birželio 5 dieną Zypliuose startuosiantis vasaros kino festivalis „Sidabrinės gervės naktys“ per Lietuvą keliaus iki rugsėjo pirmos dienos.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.