„Tautišką giesmę“ giedojo ne visi

giesmeŠiemet jau antrąjį kartą pasaulio lietuviai giedojo „Tautišką giesmę“. Tačiau Šakių rajone ne visose seniūnijose įvyko himno giedojimo šventės.

Nuotr. Kudirkos Naumiestyje minia žmonių draugiškai sugiedojo „Tautišką giesmę“.  

Liepos 6- ąją, Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną, 21 valandą Lietuvos laiku pasaulyje nuskambėjo „Tautiška giesmė“. Valstybės dieną viso pasaulio lietuviai „Tautišką giesmę“ šiemet giedojo jau antrąjį kartą. „Tautiška giesmė“ buvo giedama ir Šakių rajono seniūnijose. Gražią tradiciją tęsia Kudirkos Naumiesčio gyventojai. Jie, susikibę rankomis, „Tautišką giesmę“ giedojo Vinco Kudirkos aikštėje prie giesmės žodžių autoriaus paminklo.
 
Tikimasi, kad „Tautiškos giesmės“ giedojimas liepos 6-ąją taps unikalia tradicija, kasmet puoselėjama viso pasaulio lietuvių. Tačiau ne visur šis renginys vyko sklandžiai. „Su liūdesiu savo širdyje pranešu, kad Kiduliuose, prie Nemuno, nebuvo giedama „Tautiška giesmė“, nors to norėjo gyventojai. Tiesa, dvi šventės dalyvės, Jurbarko laikraščio “Mūsų laikas” redaktorė ir jos draugė užsilipusios ant pakylos atliko savo pilietinę pareigą, pritardamos nuo Jurbarko pusės sklindančios „Tautiškos giesmės“ žodžiams, kurie buvo aiškiai girdimi“, - su nuoskauda kalbėjo tarybos narys, aktyvus kidulietis Ronius Karopčikas.

Kidulietis pasakojo, kad šventei jis stengėsi tinkamai paruošti vietą. Vėliau jis kreipėsi į Kidulių seniūną Juozą Valaitį, kad seniūnija padėtų pranešti apie planuojamą renginį. „Seniūnas man atsakė, kad kultūros darbuotoja serga ir nėra kam parašyti skelbimų“, - sakė R. Karopčikas.

Apie susidariusią situaciją pasiteiravome Kidulių seniūno Juozo Valaičio nuomonės. Jis patvirtino, kad oficialios himno giedojimui skirtos šventės Kiduliuose nebuvo. „Kadangi Jurbarke vyko šventė, tai dalis kiduliečių giedojo ant tilto. Tokio priverstinio giedojimo nebuvo. Nevarėm žmonių į vieną vietą, kad giedotų. Tai yra žmonių laisvas pasirinkimas. Manau, kad šis skundas yra susijęs su artėjančiais rinkimais“,- savo nuomonę išsakė Kidulių seniūnas J. Valaitis.

Tarybos narys, kidulietis R. Karopčikas sakė, jog nesupranta tokio seniūno poelgio, kai seniūnijoje neorganizuojamos ir nešvenčiamos valstybinės šventės, neremiami jų organizatoriai.

„Draugo“ inf

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.