Dvaro aklai neperims

dvarasPraėjusią savaitę posėdžiavusi Vyriausybė lyg ir priėmė sprendimą perduoti Gelgaudiškio dvarą Šakių rajono savivaldybei. Visgi savivaldybė nelinkusi priiminėti greitus ir neapgalvotus sprendimus. Vicemeras Algimantas Damijonaitis patikino, kad su tokiomis sąlygomis, kokios yra dabar, dvaro jokiu būdu neperims.

Nuo spalio 1 dienos neliko ne tik Marijampolės apskrities administracijos, kuriai dvaras priklausė, bet turėjo nelikti ir likvidatoriaus. Tačiau Šakių rajono savivaldybė tikina, kad dvaro negali perimti su tokiomis nuostatomis, kokios yra dabar. „Tai neatitinka rajono priimto sprendimo ir mes negalime pasirašyti perėmimo dokumentų“, - teigė vicemeras. Pasak jo, Vyriausybė įrašė 1,345 mln. skolą už atliktus darbus. „Viskas gerai, mes nuo skolos nebėgame, bet ir negalime aklai pasirašyti arba mums tegul garantuoja, kad mūsų paraiška bus patvirtinta, iš kurios galėsime padengti įsiskolinimą“, - komentavo vicemeras. Ar bus patvirtinta naujai parengta paraiška, paaiškės tik lapkričio 29 dieną. „Nors ir turime vilčių, kad ją patvirtins, negalime neatsakingai elgtis. Jeigu atsitiktų taip, kad paraiškos nepatvirtina, o mes būsime pasirašę perėmimo dokumentus, tuomet vis vien turėtume grąžinti įsiskolinimą. Tad tai būtų jau viso rajono žmonių, o ne tik gelgaudiškiečių problema“, - teigė A. Damijonaitis. Jis minėjo, kad Vyriausybė turi atsižvelgti į savivaldybę ir tik tuomet bus priimtas galutinis sprendimas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.