Vakaras – Lietuvos poetui P. Širviui atminti

Šių metų rugsėjo 6 dieną lietuvių meilės dainiui Pauliui Širviui būtų sukakę 90 metų. Daugelio dainų tekstų autorius ir nuoširdžių eilių lyrikas garbingo jubiliejaus nesulaukė, bet paliko nesenstantį palikimą – savo kūrybą.

Tądien į Griškabūdžio laisvalaikio centrą rinkosi poeto P. Širvio poezijos mylėtojai. Čia vyko poeto jubiliejui skirtas vakaras ,,Tiesiu toliams rankas“. Renginio metu susirinkusieji turėjo galimybę pažiūrėti dokumentinius kadrus. Poeto balsas iš praeities daugelį nuvedė prisiminimų keliais. Netrukus suskambo Povilo Sinkevičiaus atliekama melodija. Su poeto biografija supažindino Vitalija Ližaitienė, sakydama, jog P.Širvys – tarsi chrestomatinis beržas ,,su plieno dalgiu ant peties“. Violetos Briaukienės vadovaujamam jaunimui pavyko nepamirštamomis dainomis, kurių tekstų autorius P. Širvys, suvirpinti klausytojų širdis. Melancholiška melodija nuvilnijo gitaros stygas palietus Romanui Laurinaičiui ir Rasai Uzialienei. Kai kurioms dainoms pritarė ir šventės dalyviai.

Naujai suskambo griškabūdiečių skaitomi P.Širvio eilėraščiai. Ir visai nesvarbu, kiek tau metų, dešimt ar daugiau nei keturiasdešimt, poeto žodis lieka savas, artimas, tobulas. Šiek tiek jaudindamiesi eiles skaitė jaunieji skaitovai – Urtė, Greta ir Daivaras. Pasirinktus eilėraščius širdimi sušildė Dominyka Stravinskienė, Gražina Baltrušaitienė, Rima Apanavičiūtė, Rasa Uzialienė, Vitalija Ližaitienė, Saulius Rastauskas. Ne vien poeto, bet ir savąjį kūrinį, skirtą P.Širviui, perskaitė Danutė Skaisgirienė.
 
Renginį iliustravo dailės studijos, vadovaujamos Rimutės Amonienės, moksleiviai, nutapę du paveikslus pagal P.Širvio eilėraščius - ,,Prie pasakų miesto“ ir ,,Aš – beržas“. Poeto kūrybos parodėlę parengė bibliotekininkė Verutė Kamštaitienė.

Griškabūdiečiai tikisi, jog tai nepaskutinis prisilietimas prie poezijos žodžio. Prisiminus P.Širvio kūrybą ir ja sušildžius sugrubusias sielas, tikimasi, kad ateityje dar ne kartą pavyks susitikti ir pasinerti į kitų autorių kūrybos pasaulį.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.