„Atgaivai“ pritrūko mūsų balsų

Spalio 25 dieną iškilmingame renginyje Vilniaus Rotušėje atminimo dovanomis ir konkurso partnerio bendrovės „Omnitel“ įsteigtomis 10 tūkst. litų premijomis buvo apdovanotos trys stipriausios, kūrybiškiausios, aktyviausios, reikšmingų rezultatų pasiekusios bendruomenės, kurios iš devynių finalininkių buvo išrinktos bendru konkurso komisijos ir portalo www.lrt.lt lankytojų vertinimu. Visos trys laimėtojos – iš Žemaitijos regiono.

Nacionaliniame bendruomenių konkurse „Tikime laisve“ nominacijoje „Už tautinės savimonės puoselėjimą“ į finalą patekusiam Gelgaudiškio bendruomenės centrui „Atgaiva“ pritrūko mūsų balsų. Kaip teigė bendruomenės centro pirmininkė Genutė Žilinskienė, gelgaudiškiečiai džiaugiasi, kad dalyvavo šiame konkurse ir pateko į finalą. Jie nuoširdžiai sveikina  nominaciją laimėjusią Skuodo raj. Mosėdžio seniūnijos bendruomenę, vykdančią tęstinį projektą „Išsaugokime savo senolių praeitį ateities kartoms“, kurio metu yra renkama seniūnijos kaimų istorija.  

Nominaciją „Už pilietinę iniciatyvą valstybės stiprinimo labui“ laimėjo Kelmės raj. Budraičių bendruomenė, įkūrusi ekologiškų produktų perdirbimo nepelno įmonę, padėjusią spręsti jaunų šeimų nedarbo problemą regione, organizuojanti Žemaitijos krašto literatų sueigą „Prozos aruodai“, turinti „Budraičių trijų kartų namus“, kuriuose vyksta kultūriniai renginiai vaikams, jaunimui ir suaugusiems.

Klaipėdos miesto chorinė bendrija „Aukuras” paskelbta nominacijos „Už kūrybiškumo ugdymą, kultūros tradicijų išsaugojimą ir sklaidą“ laimėtoja. Bendruomenė, veikianti jau daugiau nei 20 metų,  rūpinasi suaugusiųjų, vaikų ir jaunimo chorų, vokalinių ansamblių veikla, rengia koncertus, konkursus, dainų šventes ir festivalius, konferencijas, rūpinasi chorinės muzikos literatūros bei natų leidyba, skleidžia chorinę kultūrą Lietuvoje ir pasaulyje.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.