10 – metį švenčiančio vaikų dienos centro tikslas – laimingi vaikai

arstikaitieneSpalio 29 dieną Šakių kultūros namuose vyko vaikų dienos centro „Šypsenos“ dešimties metų paminėjimas. Vaikų gerove besirūpinantiems centro darbuotojams ir jo lankytojams šventės šurmulyje nuskambėjo ne vienas palinkėjimas.

Nuotr. Vaikų dienos centro vadovė Jūratė Arštikaitienė (dešinėje) Šakių vaikų dienos centro auklėtojoms įteikia Padėkos raštus.

Praėjusį penktadienį Šakių kultūros centre vyko dešimties metų Šakių vaikų dienos centro „Šypsenos“ paminėjimas. Šventėje nestigo puikios nuotaikos ir čia dalyvavusių svečių gražių palinkėjimų. Jų išties būta daug. Šakių dienos centro kolektyvą ir jo lankytojus sveikino vicemeras Algimantas Damijonaitis, Švietimo ir sporto skyriaus specialistė Galina Murauskienė, Socialinės paramos skyriaus vedėja Leonora Pocevičiūtė, Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Bronė Valaitienė ir daugelis kitų.

Tačiau prisiminkime pradžią, nuo kurios ir prasidėjo šio centro bei kitų vėliau įsikūrusių dienos centrų veikla. Prieš kiek daugiau nei dešimt metų Laimos Mockevičienės dėka mūsų mieste buvo įkurtas VšĮ „Gelbėkit vaikus“ skyrius ir po kiek laiko įsikūrė pirmasis Šakiuose vaikų dienos centras „Šypsenos“. Šventėje dalyvavusi šio centro įkūrėja sakė, kad toks centras visuomenei reikalingas, nes tik turėdama laimingus vaikus, bus laiminga ir valstybė. Šiandien dešimtmetį švenčiantis Šakių vaikų dienos centras šypsenas, šilumą, įdomų užimtumą dalija net 26 rajono mažiesiems gyventojams ne tik iš socialiai remtinų šeimų.
 
Apie šio dienos centro gyvavimo sunkumus ir džiaugsmus kalbėjomės su jau ne vienerius metus VšĮ „Gelbėkit vaikus“ Šakių vaikų dienos centrui vadovaujančia Jūrate Arštikaitiene. Pasak vadovės, per šį laikotarpį dienos centro darbuotojų šilumą ir atsidavimą pajuto 120 rajono vaikų. Būta ir tokių vaikučių, kurie centrą lankė net po penkerius šešerius metus. Dalis jų šiandien į centrą kaip svečiai jau ateina su savo atžalomis. Centrą lanko Vaiko teisių apsaugos skyriaus atstovų, seniūnijų socialinių darbuotojų rekomenduoti vaikai. Esama ir tokių lankytojų, kurie ateina savo noru ar tėvų paraginti.

J. Arštikaitienė pastebi, kad šiuo sunkmečiu ypač padaugėjo norinčiųjų lankyti dienos centrą. „Vieniems svarbu – pavalgyti, kitiems – pabendrauti. Tėvai džiaugiasi, kad ne vien tik prižiūrime vaikus, bet ir suteikiame pagal jų amžių visapusišką užsiėmimą“,- kalbėjo direktorė J. Arštikaitienė. Nors tokių vaikų dienos centrų poreikis auga, bet šiai veiklai mūsų valstybėje stokojama materialinių resursų. „Iki krizės finansavimas kasmet didėdavo, o jau pernai žymiai sumažėjo. Kitiems metams griežtai pasakė, kad finansavimo gausime tik tiek, kiek šiemet. Bent jau nemažiau. Šiemet pinigų turėjom tik auklėtojų atlyginimams ir maitinimui. Maitinimui skiriama tik 2,5 lito“,- apie išgyvenimą pasakojo J. Arštikaitienė. Pasak jos, prie išlikimo ir visaverčio dienos centro funkcionavimo daug prisideda rajono savivaldybė, kuri finansuoja patalpų išlaikymą. Kaip ir daugelis šalyje veikiančių tokio pobūdžio dienos centrų, taip ir šis, džiaugiasi turėdamas išradingus, darbščius, atsidavusius vaikams darbuotojus. Šis centras gali pasigirti tuo, kad jame dirba vaikų pamilti darbuotojai, centre dirbantys penkerius ir daugiau metų. Čia kartais pabendrauti su vaikais iš mokyklų ateina savanoriai, taip pat praktiką centre atlieka studentai. J. Arštikaitienė pasidžiaugė, kad jų vykdomai veiklai nėra abejingi ir tėveliai.

Dešimtmetį švenčiančio dienos centro direktorė neslėpė, jog per tą laiką būta ir sunkių akimirkų, tačiau sunkumus atperka centro mažųjų lankytojų šypsenos ir laimingos akys.

Šventėje dalyviams koncertavo dainininkė Judita Leitaitė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.