Baigiamasis konkurso akordas

gelgaudiskisGelgaudiškio bendruomenės centras „Atgaiva“ aktyviai dalyvavo Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos skelbtame konkurse „Eismo saugumas bendruomenėje“. Gruodžio 10 dieną įvyko baigiamasis konkurso, trukusio beveik tris mėnesius, renginys.

Nuotr. Renginyje dalyvavo ir patys konkurso organizatoriai iš Lietuvos automobilių kelių direkcijos (iš dešinės į kairę) V.Kuznecovas ir A.Andrijonas bei Šakių kelių policijos poskyrio viršininkas J.Stanaitis.

Gelgaudiškio bendruomenė džiaugėsi, kad jų organizuojamoje popietėje dalyvavo ir patys konkurso organizatoriai: Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos eismo saugumo skyriaus vyr. specialistas Viktoras Kuznecovas, direkcijos ryšių su visuomene vyr. specialistas Antanas Andrijonas ir rajono policijos komisariato Viešosios tvarkos skyriaus Kelių policijos poskyrio viršininkas Jonas Stanaitis.
Į renginį buvo pakviesti viktorinoje dalyvavę ir rašinius rašę mokiniai, jų mokytojai, bendruomenės nariai. Jiems laikraštyje „Gelgaudukas“, bendruomenės internetiniame puslapyje, Gelgaudiškio specialiojoje ir vidurinėje mokyklose, Vaikų dienos centre buvo nuolat primenama, kaip svarbu kiekvieno eismo dalyvio: ir vairuotojo, ir pėsčiojo kultūra, pakantumas, atsakomybė, geranoriškumas, dėmesys gatvėje ir kelyje. Lapkričio 1 dieną buvo surengta akcija „Vėlinių vilties liepsnelės“, kurios metu prie bažnyčios ir įėjimų į kapines moksleiviai ir jaunimas išdalino 800 atšvaitų lankantiems artimųjų kapus gelgaudiškiečiams ir miestelio svečiams, internetu buvo vykdoma viktorina ,,Būk atsakingas eismo dalyvis“ ir rašinių konkursas saugaus eismo tema, kurių aktyviausi dalyviai -  9-10 metų mokiniai.
 
Padėkos raštais ir specialiais prizais: knygelėmis, atšvaitais, liemenėmis, šviesą atspindinčiais žaisliukais buvo apdovanoti viktorinos, rašinių konkurso nugalėtojai ir renginio dalyviai. Viktorinoje ,,Būk atsakingas eismo dalyvis” geriausiai pasirodė 3 klasės mokinė Radvilė Puidokaitė, 5 klasės mokinė Toma Mažutytė, 4A klasės mokiniai (mokytoja Virginija Kasparaitienė), Gelgaudiškio specialiosios mokyklos 5 klasės mokinė Justina Bernotavičiūtė (mokytojas Audrius Lostys). Rašinių konkursą laimėjo 4 A klasės mokiniai (mokytoja Virginija Kasparaitienė), 7 B klasės mokiniai (mokytoja Danutė Aniulienė) ir 4 B klasės mokinė Šarūnė Kriaučiūnaitė (mokytoja Diana Baužaitė).

Kaip teigė Gelgaudiškio bendruomenės centro pirmininkė Genutė Žilinskienė, dalyvavimas šiame projekte paskatino susimąstyti apie savo elgesį gatvėje ir kelyje. Prisiminus skaudžius praeitų metų eismo įvykius, atsirado paskatinimas saugoti ne tik save, bet ir kitus, nešioti atšvaitus, gatvę pereiti tam skirtose pėsčiųjų perėjose, nepamiršti užsisegti saugos diržų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.