Sąjungos „Apskritasis stalas“ veikla atsidūrė aklavietėje

bakaiteSausio 28 dieną Šakių kultūros centre „Jaunystė“ įvyko neeilinis Šakių rajono jaunimo sąjungos „Apskritasis stalas“ narių susirinkimas. Jo metu  praėjusių metų veiklos ataskaitą pristačiusi sąjungos pirmininkė Aistė Bakaitė pareiškė norą trauktis iš organizacijos veiklos.

Nuotr. Nesulaukusi kadencijos pabaigos iš Šakių jaunimo sąjungos „Apskritasis stalas“ pirmininkės pareigų atsistatydino A. Bakaitė.


Atsistatydina iš pareigų

Praėjusį penktadienį į Šakių kultūros centrą „Jaunystė“ rinkosi Jaunimo sąjungos „Apskritasis stalas“ nariai tarp kurių buvo Aistė Bakaitė, Jūratė Stankaitytė, Martinas Eimutis, Bernadeta Domeikaitė, savivaldybės Jaunimo reikalų koordinatorė Danutė Jurgutienė. Neplanuotą organizacijos narių susirinkimą iniciavo sąjungos pirmininkė Aistė Bakaitė, kuri, pristačiusi praėjusių metų veiklos ataskaitą, pareiškė norą atsistatydinti iš pirmininkės pareigų. Savanorystės principu pagrįstoje veikloje dalyvaujanti A. Bakaitė nusprendė nebaigusi kadencijos, galiojančios iki balandžio 7 dienos, atsistatydinti iš  sąjungos pirmininkės pareigų. Vilniuje studijuojanti mergina tvirtino, kad šiuo metu prioritetu savo gyvenime ji laiko mokslus, o ne visuomeninę veiklą.
 
Atvėrė sąjungos trūkumus

Daugeliui netikėtas A. Bakaitės pareiškimas atsistatydinti iš sąjungos pirmininkės pareigų privertė sunerimti šios organizacijos veikla ir gyvybingumu besirūpinančius asmenis. Savivaldybės jaunimo reikalų koordinatorės D. Jurgutienės tikinimu, toks A. Bakaitės pareiškimas yra netikėtas ir pribloškiantis. Susirinkime dalyvavęs sąjungos pirmininkės pavaduotojas M. Eimutis pabrėžė, kad dėl ,,Apskritojo stalo” veiklos perspektyvų, egzistavimo iškilo didelių problemų. Liko neaišku, kaip toliau jaunimo sąjunga turėtų vystytis, kas turi vadovauti ir kas jai vadovaus. Lietuvos moksleivių parlamento, sąjungos „Apskritasis stalas“ narė B. Domeikaitė tvirtino, kad šios sąjungos veikla yra stipri tol, kol jai vadovauja stiprus, energingas pirmininkas.

Iki šiol Šakių rajono aktyviojo jaunimo veikla buvo matoma per pavienių aktyvistų suburtas akcijas, renginius. Tačiau laikas atskleidė realybę, kad rajono jaunimo veikloje esama daug neveiklumo, nenoro būti matomais. Šiandien sąjunga „Apskritasis stalas“, jungianti net 14 rajono jaunimo organizacijų, sunkiai suburia organizacijų narius bendrai veiklai. Penktadienį vykusio susirinkimo metu susirinkusieji atvirai diskutavo apie tai, kad sąjungoje trūksta atskirų organizacijų aktyvumo.

Pasak M. Eimučio, yra būtinas susirinkimas, kuriame būtų kalbama apie visą organizacijos veiklą. Mat reikia sukurti mechanizmą, kuris sujudintų visos organizacijos narių aktyvumą. J. Stankaitytė kalbėjo, kad vieną dieną reikia susėsti ir aptarti, kaip sutvarkyti administravimo reikalus organizacijos viduje. Jaunimo reikalų koordinatorė D. Jurgutienė išreiškė mintį, jog administraciniai sąjungos reikalai galėtų būti apsvarstyti jaunimo reikalų taryboje. „Jaunimo organizacija silpsta, nes nėra administracijos. Gal organizacijai reikia kultūros darbuotojo ar mokytojo, kuriam būtų mokamas priedas prie atlyginimo“,- svarstė D. Jurgutienė.

Susirinkime buvo atvirai pripažinta, kad sąjunga nėra tvirta ir joje dirbti nelengva. Žmonių susvetimėjimas atveria visuomeniškumo spragas, kurios neigiamai veikia ir jaunimo organizacijos gyvavimą. Susirinkime buvo pritarta A. Bakaitės atsistatydinimui, ją laikinai vaduos M. Eimutis.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.