Atrinkti geriausi konkurso „Tramtatulis 2011“ atlikėjai

tramtatulisPraėjusį penktadienį Šakių kultūros centre vyko vaikų ir moksleivių – lietuvių liaudies kūrybos atlikėjų konkurso „Tramtatulis 2011“ atrankinis turas, kuriame savo jėgas etninės kultūros srityje išbandė trylika mūsų rajono bendrojo lavinimo mokyklų ir kultūros centrų atstovų.

Nuotr. Patašinės laisvalaikio salės vadovė Nijolė Černevičienė džiaugiasi, kad jos mokinė - lietuvių liaudies dainų atlikėja Liepa Gicevičiūtė pateko  į regioninį konkurso turą.


Šiuo renginiu siekiama skatinti vaikus ir moksleivius domėtis savo krašto tradicine etnine kultūra, suvokti jos vertę, ugdyti pavienius jaunuosius lietuvių liaudies dainų, sakytinės kūrybos ir instrumentinės muzikos atlikėjus.  
Renginio komisija, kurią sudarė Lietuvos liaudies kultūros centro konsultantė Giedrė Ramunė Pečiulienė, Šakių meno mokyklos direktorius Einaras Martinaitis ir rajono savivaldybės Kultūros ir turizmo skyriaus vyriausioji specialistė Aurelija Papievienė atrinko penkis geriausius atlikėjus. Tai Šakių meno mokyklos moksleiviai: Neda Slausgalvytė, Emilija Puidokaitė ir Kristina Morkevičiūtė (vadovė Audronė Adomaitienė), Patašinės laisvalaikio salės dainorėlė Liepa Gicevičiūtė ir pasakorė Julija Pledzevičiūtė (vadovė Nijolė Černevičienė), sakytinės kūrybos atlikėja Gabija Baškevičiūtė iš Kudirkos Naumiesčio kultūros centro (vadovė Vida Baltrušaitytė) bei lietuvių liaudies dainų atlikėjas Kidulių pagrindinės mokyklos moksleivis Mantas Šimkevičius (vadovė Aušra Masteikaitė – Mičulė).
 
Pasak A.Papievienės, komisija pakankamai aukštai iškėlė kartelę ir vertino, galbūt, griežčiau nei buvo tikėtasi, nes į regioninį turą susirinks geriausi lietuvių liaudies kūrybos atlikėjai ir stiprūs konkurentai.

Visi atrinkti laimingieji kartu su Jurbarko, Kauno, Marijampolės, Prienų, Vilkaviškio rajonų, Kalvarijos, Kazlų Rūdos ir Birštono savivaldybių atlikėjais dalyvaus regioniniame ture, kuris vyks kovo 26 dieną Šakiuose.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.